Asya ile Avrupa dördüncü kez birleşti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bugün son tabliyenin de yerine konmasıyla birlikte Asya ile Avrupa yakası İstanbul Boğazı'nda dördüncü kez birleşti

Google Haberlere Abone ol
Asya ile Avrupa dördüncü kez birleşti

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki yakası, bu sabah birleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da bugün köprü üzerinde, Anadolu'dan Avrupa yakasına yürüyecek.

İki kıtayı dördüncü kez buluşturacak olan  Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona gelindi. 29 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen temel atma töreninden sonra yüksek hızla devam eden köprü inşaatı, bugün, Başbakan  Ahmet Davutoğlu'nun da katılması beklenen bir törenle tamamlanmış olacak.

Yalova'da üretilen tabliyelerin sonuncusu, tersaneden dün akşam gemiye yüklendi ve 8 saat süren yolculuğun ardından üçüncü köprünün altına getirildi. İki yakayı birbirine bağlayan 9 metrelik son tabliye vinçlerle kaldırılıp, montaj başladı. Gün aydınlandığında iki yaka birbirine kavuştu.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Ahmet Davutoğlu işçilerle birlikte bugün 14.00'te  İstanbul'un üçüncü köprüsü üzerinde Anadolu Yakası'ndan  Avrupa Yakası'na yürüyecek. Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali Yıldırım ve  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş da bu tarihi ana eşlik edecek.

ASYAL İLE AVRUPA DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ BAĞLANDI

Asya ile Avrupa yakası ilk olarak Boğaziçi Köprüsü ile 1973 yılında birbirine bağlanmıştı. Daha sonra 1988 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile son olarak da 2013 yılında Marmaray ile birbirine bağlanmıştı.

Yorumlar