Ankara'da paralel operasyonu: 11 gözaltı

Ankara'da 'paralel yapılanma soruşturması' kapsamında, futbolculardan himmet adı altında para topladıkları belirtilen 11 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da paralel operasyonu: 11 gözaltı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında düzenlediği operasyonda örgüt adına bazı futbolcular, spor kulüpleri, milli sporcular ve sanatçılardan 'himmet' adı altında usulsüz para toplandığı öne sürüldü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2014 yılında yapılan ihbar çerçevesinde başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, 'FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çalışan T.T.Y. ve A.K ile bir firmada çalışan F.D'nin, 'himmet' adı altında bazı futbolculardan, spor kulüplerinden ve sanatçılardan usulsüz para topladığı öne sürüldü.

Birçok spor kulübü ve sporcudan da para toplandığının yapılan incelemelerde tespit edildiği belirtildi. Branş sporlarında mücadele eden sporculardan da 'himmet' adı altında para topladığı iddia edildi.

Operasyon kapsamında 11 kişinin gözaltına alındığı bildirilirken, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

Yorumlar