Ankara saldırganıyla ilgili yeni iddia

Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin YPG üyesi Salih Neccar olduğunu açıklayan hükümetin açıklamalarının aksine bir haber bugün Hürriyet gazetesinde yer aldı. Gazetede yer alan habere göre, saldırgan PKK'nın iddia ettiği gibi Abdülbaki Sönmez.

Google Haberlere Abone ol
Ankara saldırganıyla ilgili yeni iddia

Ankara'da 28 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili, Hürriyet gazetesinde yer alan bir haber kafalarda yeni soru işaretlerine neden oldu. Hükümet, saldırıyı YPG mensubu Salih Neccar'ın gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak PKK'nın uzantılarından TAK isimli örgüt saldırıyı gerçekleştirenin kendi üyeleri Abdülbaki Sönmez olduğunu iddia etti. İddia hükümet tarafından yalanlanmasına rağmen bugün Hürriyet gazetesinde farklı bir haber yer aldı. 

Habere göre, Sönmez’in Van’daki babası Musa Sönmez soruşturma kapsamında Ankara’ya getirildi. DNA örneği alınan Sönmez’in tanık olarak verdiği ifadesinde ‘saldırgan’ olarak yayınlanan fotoğraftaki kişinin oğlu olduğunu söylediği öğrenildi.

Sönmez’in 2005’te oğlu için kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Resmi makamlar saldırganın YPG üyesi Suriyeli Salih Neccar olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar