Ankara patlamasında son durum

Ankara Kızılay Güvenpark'ta, dün saat 18.45'te bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi, 13'ü yoğun bakımda olmak üzere 60 kişinin çeşitli hastanelerde tedavisi sürüyor. Saldırıyla ilgili canlı bombanın ailesi dahil 10 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Ankara patlamasında son durum

Ankara Kızılay Güvenpark'ta, dün saat 18.45'te bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi, 13'ü yoğun bakımda olmak üzere 60 kişinin çeşitli hastanelerde tedavisi sürüyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı tarafından, patlama nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralanan kişilere ilişkin bilgilendirmede, saat 12.00 itibarıyla patlama sonrasında hastanelerde 7 kişinin hayatını kaybettiği, 42'si serviste, 5'i acilde, 13'ü de yoğun bakımda olmak üzere toplam 60 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğu kaydedildi.

OLAY YERİNDE İNCELEME DEVAM EDİYOR

Olay yeri inceleme ekiplerinin patlamanın yaşandığı alandaki çalışmaları sürüyor. Saldırının yaşandığı alanın içine Kızılay kavşağı ile bulvarın Meşrutiyet Caddesi girişi arası brandalarla kapatıldı.

Trafiğe kapatılan bölgede, metro ve Ankaray seferleri normale dönerken, otobüslerle ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanıyor.

Bu arada Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara'daki patlamada kullanılan aracın, Şanlıurfa'da galeriden satın alındığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerine düzenlenen operasyonda M.A.D, N.B, İ.D. ve A.D. gözaltına alındı.

TEPKİLER

Yargıtay Başkanlığı Kütüphanesi'nin açılışında saldırıyı değerlendiren Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Bu saldırı milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Bunu şiddetle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Maalesef bu terörle ülkemiz yaşamak durumunda ama terörü amaçlayanlar, terörden istedikleri amacı düşünenler, şunu bilsinler ki hiçbir zaman terörde amaçladıklarını gerçekleştiremeyeceklerdir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da olağanüstü toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi: "Terör bir insanlık suçudur, kimden, nereden gelirse gelsin teröre karşı ortak, dik ve onurlu duruşumuzu sergilemek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman bu ülkede birlikte huzur içinde yaşayabiliriz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa, CHP olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Terör tek başına bir siyasal partinin sorunu olmanın ötesine geçmiştir, terör artık bizim bir ulusal sorunumuz haline gelmiştir. Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak mücadele etmesi lazım. Bu bağlamda en büyük görev TBMM Başkanı'na düşüyor bu aşamada. Parlamentoyu çalıştırmalı, terör konusunda, sorunun çözümü konusunda TBMM'yi çalıştırmalı."

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da kahramanca ve özveriyle terör örgütleriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin, milletin engin sevgi ve güveninden aldığı güçle, mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceği bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan da "Ankara'daki hain saldırıyı gerçekleştirenler ve bu saldırının arkasında olanlar mutlaka ortaya çıkarılacak. Gözü dönmüş caniler, milletimizi ve devletimizi hedef alanlar bunun karşılığını görecektir" açıklamasında bulundu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

YARALI SABAH BULUNDU

Bu arada, saldırıda yaralanan ODTÜ'lü öğrenci, yaralı halde gelebildiği Adalet Bakanlığı ek hizmet binası bahçesinde sabah bulundu. Sabah mesaiye gelen Bakanlık personeli tarafından bulunan yaralı Hasan G, hastaneye kaldırıldı.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Saldırıda hayatını kaybeden 37 kişiden 34'ünün kimlikleri tespit edildi. 34 kişinin isimleri şöyle:

"Muharrem Çermik, Ayşe Bilgilioğlu, Fehmi Çetinkaya, Bağdat Çermik, Turgay Bulut, Perihan Çermik, Mehmet Yurtsever, Murat Gül, Hamide Sibel Çetinkaya, Sevinç Gökay, Erdem Soydan, Berkay Baş, Taner Kılıç, Kerim Sağlam, Sümeyra Çakmak, Ferah Önder, Feyza Acısu, Yaşar Durakoğlu, Kemal Bulut, Cemal Özdiker, Elvin Buğra Aslan, Oğuzhan Dura, Eyüp Ulaş, Destina Peri Parlak, Kemal Kalıç, Elif Gizem Akkaya, Zeynep Başak Gülsoy, Nevzat Alagöz, Ozan Can Akkuş, Atakan Eray Özyol, Mehmet Alan, Nusrettin Can Çalkınsın, Dorukhan Yusuf Özdemir, Mehmet Emir Çakır."

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığında otopsi işlemleri tamamlanan 28 kişinin cenazesi defnedilmek üzere yakınları tarafından teslim alındı.

HAYATINI KAYBEDENLER

Saldırıda şehit düşen, 10 Nisan Polis Merkezinde görevli 42 yaşındaki Alagöz için Ankara Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut'un da hayatını kaybettiği bildirildi.

CHP Keçiören eski İlçe Başkanı Mehmet Yurtsever'in de Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybettiği belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura'nın saldırıda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesinde teknisyen olarak çalışan bir personelin, annesi, babası ve kız kardeşinin durakta bekledikleri sırada terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Anayasa Mahkemesi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Mahkememiz personelinin de içinde bulunduğu yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu ve birliğimizi hedef alan bu alçak saldırıların amacına ulaşamayacağına olan inancımızı yineliyoruz. Milletimizin başı sağolsun" ifadeleri kullanıldı.

ÖLENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden üçü için Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde cenaze töreni yapıldı. Hazine Müsteşarlığında özel güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Hamide Sibel Çetinkaya (55) ile üniversite öğrencisi Feyza Acısu'nun (22) cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Berkay Baş'ın cenazesi de Polatlı'da toprağa verildi.

Yorumlar