Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atama

Ankara'daki bombalı saldırıdan sonra muhalefetin sert eleştirilerine neden olan Emniyet Müdürlüğü ataması bu akşam gerçekleşti. Ankara'ya Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan getirildi

Google Haberlere Abone ol
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atama

Son Haberler Logo

Ankara'da meydana gelen patlamadan sonra gündeme gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü7ndeki boşluk bu akşam jet bir atamayla dolduruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan atandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara patlamasıyla ilgili bugün düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme getirmişti. Kılıçdaroğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü koltuğunun aylardır boş olduğunu, neden bir atama yapılmadığını hükümete sormuştu. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na bir çağrıda bulunarak, "Atama yapamıyorsan söyle yardım edelim" demişti. 

Kılıçdaroğlu'dan sonra aynı konuyu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da gündeme getirmişti. Demirtaş da "Emniyet Müdürünü HDP mi atasın" diye hükümeti eleştirmişti. 

MAHMUT KARAARSLAN KİMDİR?

1961 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1979 yılında Polis Kolejinden, 1983 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra; İzmir, EGM, Ağrı, Ankara ve EGM'nin değişik birimlerinde görev yapmıştır. 2006 yılı içerisinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek, 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev almıştır.

15.032014 tarih ve 2014/234 sayılı İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ‘de yayımlanan Kararname ile Van İl Emniyet Müdürü olarak görevine başlamıştır.
Mahmut KARAASLAN evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar