Alman konsolosluğu önünde protesto

Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının kabul edilmesi, İstanbul'daki Alman konsolosluğu önünde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Alman konsolosluğu önünde protesto
Alman Federal Meclisi'nin, 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesini İstanbul Ülkü Ocakları üyeleri İstanbul Almanya Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak protesto etti.

Mehter takımı eşliğinde Taksim Gümüşsuyu İnönü Caddesi'nde bir süre yürüyen grup Almanya aleyhine slogan atarak konsolosluk önüne geldi. Polis ekipleri konsolosluğun önündeki İnönü Caddesi'ni bariyerlerle ve TOMA'larla çift yönlü trafiğe kapatarak önlem aldı.

Ekipler alana gelen eylemcileri tek tek aradı. Grup üyelerinin ellerindeki "Soykırımcı Nazi Almanya", "1915 Türk'ün şerefli mazisidir soykırım yalanına inanma", "Genocidal Nazi Germany", "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır", "100 yılın en büyük yalanı sözde Ermeni soykırımı yalanı", "26 Şubat 1992 Hocalı. İnsanlık o zaman öldü" yazılı dövizleri taşıyarak tekbirler getirdi. Grup, "Ne mutlu Türk'üm diyene", “Kahrolsun Ermeni Diasporası", "Soykırım yalandır yalan kalacak", "Türkeş'in ordusu zalimlerin korkusu" şeklinde slogan attı.

Caddedeki bazı vatandaşlar gruptakileri alkışlayarak destek verdi. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit, grup adına basın açıklaması yaptı. Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen tasarıyı oylamasının sembolik ve skandal olarak niteleyen Yiğit, "Bu karar tamamen siyasidir, Yalan olduklarını bildikleri halde Ermeni diasporası ve Almanya kendi çıkarları için bu kararı çıkarmıştır. Bizim tarihimizi araştırsınlar hem de çok iyi araştırsınlar, görecekler kahramanlık ve şereftir. Utanacak bir geçmişimiz, insanlığa mahcup olacak bir eylemimiz olmamıştır olmayacaktır. Ermeni diasporasının yalan ve iftiralarını yapan Almanya'ya sert bir şekilde uyarmalı, hatta ilişkilerimizi dondurmalıyız. Biz bu görüşü kabul etmiyoruz ve asla edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tarihi şan ve şerefle dolu olan ecdadımızla gurur duyuyoruz. Türk milletini töhmet altında bırakılamaz. Bu olay Avrupalıların ve Ermenilerin büyük bir yalanıdır.” şeklinde konuştu.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Yorumlar