28 Şubat davasında CD delil sayılmadı

28 Şubat davasında 5 numaralı CD’nin bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Bilirkişiler, davada kritik öneme sahip olan 5 numaralı CD'nin delil niteliği taşımadığı tespitini yaptı

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat davasında CD delil sayılmadı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine önümüzdeki hafta devam edilecek. Dava delilleri arasında yer alan 5 numaralı CD ile ilgili olarak hazırlanan bilirkişi raporu, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Bilirkişiler CD’nin delil niteliğinin olmadığı değerlendirmesinde bulundu. 

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine önümüzdeki hafta devam edilecek. Davanın bir önceki duruşmasında dönemin başbakan yardımcısı Tansu Çiller ve dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a ‘tanık’ sıfatı ile ifade vermesi için davetiye çıkarılmıştı. Duruşmaya tanık olarak çağırılan dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a ‘tanık’ sıfatı ile gönderilen davetiyelerin ulaştığı ancak davetiyelere bir cevap vermedikleri belirtildi. 

HÜSEYİN KIVRIKOĞLU’NA TEBLİGAT ULAŞTI

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘28 Şubat bin yıl sürer’ ifadesinin sahibi KaraKuvvetleri eski komutanı ve Genelkurmay eski başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Salim Dervişoğlu ile eski Jandarma Genel Komutanı Fikri Özden Boztepe’nin tanık olarak dinlenilmesine hükmetmişti. Dava kapsamında Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Salim Dervişoğlu’na davetiyelerin ulaştığı belirtildi. 

BİLİRKİŞİLER: CD’NİN DELİL NİTELİĞİ YOK

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dava delilleri arasında yer alan 5 numaralı CD ile ilgili 7 Eylül 2015’te atadığı ODTÜ’lü bilirkişiler ise raporunu tamamlandı. CD’nin adlibilişim açısından bilgisayarlarda, bilgisayar programlarında ve kütüklerinde arama, kopyalama ve el koymaya uygun olarak elde edilmemiş olduğunu belirten bilirkişiler, CD’nin genel bütünlüğünün şüpheli, içindeki iki dokümanın bütünlüklerinin bozulmuş olduğunun ise sabit olduğuna vurgu yaptılar. CD’nin adli bilişim açısından güvenilir olmadığını ifade eden bilirkişiler, CD’nin delil niteliğinin bulunmadığı değerlendirmesini yaptılar.

CD, davanın müştekileri arasında bulunan ve 28 Şubat sürecinde ordudan atılan Tamer Tatar tarafından savcılığa sunulmuştu. Tatar ifadesinde CD’nin kendisine kargo ile geldiğini ama kimin gönderdiğini bilmediğini söylemişti. CD içeriğinde 28 Şubat dönemine ait çok sayıda belge bulunuyordu. 

1062 KİŞİ KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya şu ana kadar müşteki olarak başvuran bin 62 kişiden 355 kişinin katılma talebini kabul etti. Davanın 82. duruşması 19 Nisan Salı günü yapılacak.

Yorumlar