100'e yakın Uygur havalimanında mahsur kaldı

Sahte pasaportlarla Çin'den Suudi Arabistna'a geçmeye çalışan 98 Uygur Türki, Atatürk Havalimanı'nda mahsur kaldı

Google Haberlere Abone ol
100'e yakın Uygur havalimanında mahsur kaldı
Urumçi’den İstanbul’a gelen 98 Uygur Türkü, sahte Kırgızistan pasaportlarıyla Suudi Arabistan’a gitmeye çalışırken Atatürk Havalimanı’nda yakalandı. Sahte pasaportlar için kişi başı 2 bin 500 Euro, biletler için de 300 dolar aldıkları öğrenilen 4 kişi gözaltına alındı.

Çin’in Urumçi şehrinden İstanbul’a gelen 98 Uygur Türkü Suudi Arabistan’a gitmek için ilginç bir yol izledi. Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katından Türkiye’ye giriş yapan Uygurlar, gidiş katına çıkarak KKTC’ye uçak bileti aldı.

Pasaport kontrolünden KKTC’ye gidecekmiş gibi geçen Uygurlara transit salonda 4 kişiden oluşan bir grup sahte Kırgızistan pasaportu verdi. K.T, A.S,K.A ve K.R isimli kişilerin sahte pasaportlar için kişi başı 2 bin 500 Euro, biletler için de 300 dolar aldıkları öğrenildi. Türk Hava Yolları’nın dün gece Cidde’ye gidecek uçağına binmeye hazırlanan Uygurları takip eden polis, 98 Uygur Türkü ile birlikte 4 kişiyi uçağa binemeden gözaltına aldı. 98 kişilik grubun işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çin’e geri gönderilecekleri öğrenildi.

Yorumlar