Camide kadınlara organ bağışı anlatıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 3-9 Kasım tarihleri arasında "Organ ve Doku Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında organ bağışının önemi okullarda anlatılırken, dün de camide kadınlara organ bağışı semineri verildi. Hemşire...

Google Haberlere Abone ol
Camide kadınlara organ bağışı anlatıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 3-9 Kasım tarihleri arasında "Organ ve Doku Bağışı Haftası" etkinlikleri kapsamında organ bağışının önemi okullarda anlatılırken, dün de camide kadınlara organ bağışı semineri verildi. Hemşire Fatma Kendigelen ve Filiz Şahin tarafından organ bağışının önemi anlatılırken, bağışlar da kabul edildi.

Burhaniye Toplum Sağlığı Merkezi, kurduğu stantlarda organ bağışının önemini anlatırken, okullardaki toplantıların ardından Yeni Camide de Kadın Kuran Kursu öğretmenlerine seminer verdi. Görsellerle organ bağışı anlatılırken, seminerin sonunda da organ bağışları kabul edildi. Hemşire Fatma Kendigelen, ilçe olarak iyi durumda olduklarını, ve daha çok bağış için destek beklediklerini söyledi. Fatma Kendigelen, ”3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Burhaniye de çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Her gün okullarda bu konuda bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bu gün de camide kursiyer bayan arkadaşları bu konuda bilgilendirdik. Sağ olsunlar. Kendileri bu konuda ilgi gösterdiler. Bağışta bulunanlarda oldu. Burhaniye olarak organ bağışında iyiyiz. Ama, bunun daha da iyi olması için çalışıyoruz. Çünkü, ülkemizin ihtiyacı var. Daha iyi olması için uğraşıyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. Fatma İlkay da, ”Organlarımı bağışlamak istiyorum. Herkesinde bağışlamasını istiyorum” dedi. Emine Gökçe ise, ”Diyanet Kuran Kursu hocaları olarak organ bağışı seminerine katıldık. Çok yararlı bulduk. Herkese tavsiye ediyoruz. Gerçekten, bir dinlesinler. Ondan sonra uygulamak vicdani işleri oluyor. Herkese de tavsiye ediyoruz. En azından organ bekleyen insanları düşünüp bunu yapsalar, daha da iyi olur diye düşünüyorum” dedi. Sibel Albayrak ise, ”Görevlilere sorumluluklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Organ bağışının ne kadar ehemmiyetli olduğunu anlamış olduk. İnşallah, bizde çevremize bu konuda bilgi vereceğiz. Organ bağışının daha da yaygınlaşmasını sağlayacağız” dedi. Seminerin ardından organ bağışları da kabul edildi.

Yorumlar