Van’da bin 480 yeni iş yeri açıldı

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Muhittin Aydemir, bölgede sağlanan huzur ortamından dolayı 2017 yılında bin 480 yeni iş yerinin açıldığını söyledi.Bölgede yaşanan terör olaylarına karşı verilen mücadele sonucunda...

Google Haberlere Abone ol
Van’da bin 480 yeni iş yeri açıldı

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Muhittin Aydemir, bölgede sağlanan huzur ortamından dolayı 2017 yılında bin 480 yeni iş yerinin açıldığını söyledi.

Bölgede yaşanan terör olaylarına karşı verilen mücadele sonucunda güven ve huzur ortamının sağlanmasıyla olumlu gelişmelerin yaşandığını belirten ESOB Başkanı Muhittin Aydemir, sıkıntılı bir süreci geride bıraktıklarını belirtti. Bu yıl sağlanan huzur ortamıyla birlikte sevindirici haberlerin gelmeye başladığını aktaran Aydemir, küçük esnafa da kredi imkanlarının tanınacağını kaydetti. ESOB Başkanı Aydemir, “2017 yılı, huzurun sağlandığı bir dönem oldu. Huzur ortamından dolayı 400 bin civarında İranlı turistin ilimize geldiği bir yılda, esnaf oldukça faydalandı” dedi.

“Huzur ortamı devam ederse, esnafımızın durumu daha iyi olacak”

Sağlanan huzur ve güven ortamı ile birlikte bölgeye yatırımların da yapılması gerektiğini ifade eden Aydemir, yaşanan bazı ekonomik sıkıntılardan dolayı kent genelinde esnafın 39 milyon kredi çektiğini söyledi. Aydemir, “Huzur tahsis edilse de esnafın durumu dört dörtlüktü diyemeyiz. Durumu dört dörtlük olan esnaf kredi kullanmaz. Van genelinde esnafımız 2017 yılında 39 milyon faizli kredi almış. 2016 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da birçok sıkıntılar yaşandı. Yaşanan sıkıntılardan dolayı geçen sene 561 esnafımız kepenk kapattı. Bu yıl huzur ortamı sağlansa da 499 esnafımız kepenk kapatırken, bin 480 yeni iş yeri kuruldu. Ancak 2017’de esnafımızın genel durumunu iyi değerlendiriyorum. Bu huzur ortamı devam edecekse, inşallah esnafımızın durumu daha iyi olacaktır” diye konuştu.

“Turizmin gelişmesi ve yatırımların yapılmasını istiyoruz”

Esnafı kalkındırmak için çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Aydemir, “Bu yıl küçük esnafa göre biraz daha iyiydi. Ancak bizim beklentimiz daha iyi olmasıdır. İşsizliğin önüne geçmek ve esnafımızı kalkındırmak için turizmin gelişmesi ve yatırımların yapılmasını istiyoruz. Van’da bin 100 tane bakkalımız var. Bu küçük esnafımız ise açılan ulusal marketlerden dolayı zor günler geçiriyor. Bu yüzden önlem alınması gerekiyor. Van genelinde 16 bin çalışan esnafımız var. Küçük esnafımıza kredi verilmiyordu. Ancak bundan sonra hizmet erbabı olan küçük esnafımıza da yapılan çalışmalar sonucunda kredi verileceği haberini aldık. Tabi bu kredi haberi bizler için sevindirici bir haber oldu” şeklinde konuştu.

“Ucuz etin sadece ulusal marketlere verilmesi bizi endişelendiriyor”

Ucuz etin sadece ulusal market zincirlerine verilmesi konusunu değerlendiren Aydemir, şunları söyledi:

“Kırmızı et fiyatlarının düşürülmesine karşı değiliz. Halkın ucuz et yemesi noktasında bizimde taleplerimiz olmuştu. Bugün üreticiler desteklenirse Türkiye’de de et fiyatları düşer. Ancak ucuz etin sadece ulusal market zincirlerinde uygulanmasına karşıyız. Gönül isterdi ucuz etin esnafımıza da verilmesiydi. Ucuz et almak isteyen halkımız bu ulusal marketlere gittiği zaman diğer ihtiyaçlarını da aynı marketlerde karşılayacak. Bu durumda ucuz etin sadece ulusal marketler zincirine verilmesi bizi endişelendiriyor.”

Yorumlar