Vali Kılıç’tan öğrenci servisi uyarısı

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, öğrenci servislerini uyararak, “Köy çocuklarının evinden sabah saat 06.00’da alınıp saat 07.00’de okula bırakılmasına ve o çocukların bir saat soğukta okulun açılmasını beklemesini kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Kılıç’tan öğrenci servisi uyarısı

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, öğrenci servislerini uyararak, “Köy çocuklarının evinden sabah saat 06.00’da alınıp saat 07.00’de okula bırakılmasına ve o çocukların bir saat soğukta okulun açılmasını beklemesini kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Vali Necmettin Kılıç, “Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında Çorum Taksiciler Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ile servis yapan firmaların temsilcileriyle bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün de hazır bulunduğu toplantı da Vali Kılıç, öğrenci servisleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çorum’da 411 S plakalı araç bulunduğunu açıklayan Taksiciler Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, 283 tanesinin öğrenci servisi, 185 tanesinin personel servisi, 23 tanesinin de hem personel hem öğrenci servisi taşımacılığı yaptığını söyledi. İlköğretimde hiçbir sorun bulunmadığını ortaöğretimde saat uygulamasından dolayı sorunlarının bulunduğunu dile getiren Gayretli, özel eğitimde herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Yeni hizmet araçları servis yönetmeliği hakkında da bilgiler veren Gayretli, bu yönetmelikle ilgili bazı kaygılarının olduğunu belirterek, Vali Kılıç’a yaşadıkları kaygıları içeren bir dosya sundu.

“Bir tek masumun canı dünyaya bedeldir”

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, bir tek masumun canının dünyaya bedel olduğunu belirterek, “Bir bebek, bir çocuk minibüste unutulduğu için ölüyorsa bundan 80 milyon sorumludur. Her birimiz sorumluluk duymalıyız” ifadelerini kullandı.

Köyleri, mahalleleri ziyaret ettiğini zaman zaman geceleri de tebdili kıyafet gezerek halkın arasına karıştığını dile getiren Vali Kılıç, “Kesinlikle şuna razı değilim. Sabah saat 06.00’da köyden çocuğu alıp sabah saat 07.00’de okula bırakmanızdan razı değilim. Milli Eğitime talimat verdim. Bir de personel servisi atacağım diye ki biz taşımalı eğitime iyi para veriyoruz. Piyasanın üzerinde güvenceli para veriyoruz. Devletten alacağınız olduğu için paralarınızı da günü gününe alıyorsunuz. Çocuğu saat 06.00’da köyden alacaksınız saat 07.00’de okulun önüne bırakacaksınız. O çocuk bir saat soğukta okulun açılmasını bekleyecek. Kesinlikle kabul etmiyorum. Hem öğrenci servisi yapacaksın hem de personel. Çocuğu 7’de okula bırakacaksın ki saat 08.00’de de personel servisi atacaksın. Yok öyle bir şey. Bu benim ihale şartnamelerime, ihale yönetmeliğime, sizinle yaptığımız sözleşmeye aykırıdır. Hangi köye gittiysem köydeki gençler, çocuklar, kızlar, anneler yakama yapıştı. Bizim çocuğu sabah saat 06.00’da alıyorlar. O saatte hava aydınlanmıyor. Sabah 7’de bırakıyorlar. Kız çocuğu, lise çocuğu. Sabah saatleri tenha çok hareketli değil. Hava da soğuk bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

İnsan odaklı çalışılması çağrısında bulunan Vali Kılıç, “Benim medeniyetim insan odaklıdır. İnsana değer verir. İnsana kıymet verir. Paraya değer vermez. Benim medeniyetim bir kişi daha çok para kazansın diye insan mağduriyetine müsaade etmez. Benim medeniyetimde para el kiridir. Benim medeniyetimde insan vardır. İnsan hakları vardır. Biz bu noktada kamunun bize verdiği görevleri eksiksiz yapmak zorundayız. Okullarda toplantılar yapıyoruz. Aile birlikleri ile toplantı yapıyoruz. Velilerle toplantı yapıyorum. Sürekli görüşüyoruz ilk ağızdan bana garip garip şeyler anlatıyorlar. O zaman kimse kusura bakmasın okul servisi ister özel olsun ister bizim kiraladığımız olsun okul servisini yöneten kaptanın özel nitelikler taşıması gerekiyor. Bunu da temin edin, edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar