Daha huzurlu ve mutlu bir Uşak için ’Huzur’ operasyonlarının 91.’si gerçekleştirildi

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından daha huzurlu bir uşak için “Huzur 64" uygulamalarının 91.’si gerçekleştirildi. Uşak il merkezi ve ilçelerinde resmi ekipler, motorize unsurlar ve sivil birimlerin katılımı ile gerçekleştirilen ’Huzur...

Google Haberlere Abone ol
Daha huzurlu ve mutlu bir Uşak için ’Huzur’ operasyonlarının 91.’si gerçekleştirildi

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından daha huzurlu bir uşak için “Huzur 64" uygulamalarının 91.’si gerçekleştirildi. Uşak il merkezi ve ilçelerinde resmi ekipler, motorize unsurlar ve sivil birimlerin katılımı ile gerçekleştirilen ’Huzur 64’ uygulamasında çok miktarda uyuşturucu, silah ve mermi ele geçirildi. Uygulamada ayrıca bin 265 araç kontrol edilirken, kural ihlali yaptığı tespit edilen toplam 89 araç sürücüsüne 37 Bin 356 TL idari para cezası kesildi. 18 araç trafikten men edildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Genel güvenlik ve asayişin sağlanarak daha huzurlu ve mutlu bir Uşak için tüm resmi ekipler, motorize unsurlarımız ve sivil birimlerin katılımları ile il merkezi ve ilçelerde, Türkiye geneli ile eş zamanlı olarak Uşak ve genelinde yapılan ’Huzur 64’ uygulamamızın 91.si gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’müzce gerçekleştirilen ’Dar Bölge ve Şok Uygulamaları’ müdahale edilen olaylar ile Şeker Fabrikası karşısında yapılan yol uygulamaları sonucunda; Toplam 8 Bin 327 şahsın sorgulaması yapılmış, bu şahıslardan 37’si gözaltına alınmış, 16’sı tutuklanmıştır.

Uygulama kapsamında 100 gram esrar maddesi, 13 gram bonzai, 27 gram hint keneviri tohumu, 7 gram hint keneviri, 15 adet uyuşturucu nitelikli hap, 31 adet belgesiz satışa hazır alkol, 2 adet ruhsatsız tabanca, 34 adet fişek, 9 adet ruhsatsız tüfek, 56 adet fişek, 4 adet kurusıkı gaz tabancası, 25 adet fişek elde edilmiş ve 1 şahıs hakkında fuhşa aracılık ve yer temin etmekten adli işlem yapılmıştır.

Kabahatler Kanunu kapsamında; 3 işyerine “ruhsatsız faaliyette bulunmaktan” , 4 işyerine “şahsı sigortasız çalıştırmaktan” , 2 işyerine “belgesiz açıktan alkol sunumu yapmaktan”, 2 işyerine “kapalı mekanda sigara içirtmekten” , 1 işyerine “şahsın kimlik bildirimini yapmamaktan” , 15 şahsa “aracına cam filmi takmaktan” , 10 Şahsa “Gürültü (araç içerisinde yüksek sesle müzik yayını) yapmaktan” , (3) şahsa “emre aykırı davranıştan” , 1 şahsa “çevreyi rahatsız etmekten” , 1 şahsa “çevreyi kirletmekten” idari işlem yapılmıştır"denildi.

Uygulamada toplam bin 265 aracın kontrol edildiği, kural ihlali yaptığı tespit edilen toplam 89 araç sürücüsüne 37 bin 356 TL idari para cezası uygulandığı 18 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.

Yorumlar