Başkan Öztürk İmam Hatiplilerle buluştu

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı.Mustafa Koyuncu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Öztürk İmam Hatiplilerle buluştu

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinliğine katıldı.

Mustafa Koyuncu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İmam Hatip Okullarının tarihini anlatan tanıtım filminin izlenmesinin ardından kürsüye çıkan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk İmam Hatipli öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Başkan Esat Öztürk, “Zor iştir İmam Hatipli olmak. Ve aslında çok şeydir. İmam hatipli olmak Rasulullah’ı tek önder bilip, Kur’an ve Sünnet çizgisinden sapmamaktır. Günde 5 kere huşu ile Yüce Yaratıcı’ nın huzuruna durmaktır. Dava adamı olmak, Hak ile batıl mücadelesinde Hakk’ın yılmaz savunucusu olmaktır. İmam Hatipli olmak dert sahibi olmaktır. Yeryüzündeki tüm kötülükleri kendine dert edinip, adalet yeryüzüne hâkim oluncaya dek mücadele etmektir. Sabretmektir, gecenin en karanlık vaktinin şafağın en yakın vakti olduğu bilinciyle acılara, kederlere, baskılara ve zulümlere sabretmektir. Öz yurdunda garip, öz vatanında parya muamelesi görse de gayret ve tevekkülü bırakmamaktır. Başındaki örtü için okul kapılarında onurla, gururla ve şerefle beklemektir. İmam hatipli olmak sorumluluk sahibi olmaktır. Dünyadaki tüm Müslümanlardan, tüm insanlardan kendini sorumlu hissetmektir. Kendine sığınan, kapısını çalana kapısını ve gönlünü ardına kadar açmak; varını yoğunu Hak yolunda harcamaktı. Çaresizlerin çaresi, dertlilerin dert ortağı, ümitsizlerin sığınağı olmaktır. İmam Hatipli olmak aranan adam olmaktır. Bu işi en iyi kim yapar dendiğinde hemen parmakla gösterilmek; bir vazife verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmektir. Tüm kapılar kapanırken yüzüne ardı ardına, “Allah var gam yok” demektir. İnandığı gibi yaşamak, mensubu olduğu dini en iyi şekilde temsil etmektir. Din, vatan, bayrak ve namus için canını ortaya koymak ve ölüme gülerek gidebilmektir” diye konuştu.

Etkinlikte Başkan Esat Öztürk tarafından İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü vesilesiyle öğrencilere çiçek verildi.

Ayrıca Başkan Esat Öztürk’e Mustafa Koyuncu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ ne verdiği katkılardan dolayı Okul Müdürü Ebubekir Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Etkinlik Aşure ikramı ile son buldu.

Yorumlar