Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan:

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sorununu çözüm kavuşturmak istediklerini söyledi.Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan:

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sorununu çözüm kavuşturmak istediklerini söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde düzenlenen eğitim seminerine katıldı. Bir otelde düzenlenen seminerde konuşan Arslan, 15 Temmuz’da Türkiye’nin büyük bir badire atlattığını söyledi. Arslan, “O gün Türkiye düşseydi mazlum coğrafyada biterdi. O gün mazlum coğrafyadaki herkes ellerini semaya açıp dua etti. Türkiye’yi sadece 780 bin metrekare sınırla sınırlandıramazsınız. Başı dara düşenler bu topraklara geliyor. Biz bir imparatorluğun bakiyesiyiz. İmparatorluğun geniş topraklarında yaşayan herkes Türkiye’yi imparatorluk görüyorlar. O yüzden Suriyelilerin buraya gelmesini yadırgamayın. Nereye gidecekler? İsrail’e mi gidecekler. Bu bizim tarihsel bir sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

“Taşeron meselesini sonuçlandırmak istiyoruz”

Taşeron meselesini sonuçlandırmak istediklerini kaydeden Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, şunları söyledi:

“Taşeron meselesini sonuçlandırmak istiyoruz. Geciktik ama yeni dönemde bu konunun çözüleceğini umut ediyoruz. Biz bu konuda hükümetimize destek vermeye ve bizden ne istenirse katkı vermeye hazırız. Taşeron her dönemde ülkenin en önemli sorunları haline gelmiştir. Bütün kamu hizmetleri kadrolu işçi alınmadığı için personel ihtiyacını temin edemiyor. Taşeron meselesini Türkiye’yi bu kadar etkileyecek noktadan çıkarmamız gerekiyor.”

Programa, Hizmet-İ Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ve Hizmet -İş Sendikası Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis temsilcileri katıldı.

Yorumlar