Bakan Elvan'ın kabulü

- Kalkınma Bakanı Elvan, GAP İdaresi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ÇATOM ile kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Bakan Elvan'ın kabulü

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, GAP İdaresi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) ile kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti.

Elvan'ın makamında gerçekleşen kabulde ziyaretçiler, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi, taleplerini dile getirdi.

Bakan Elvan da GAP İdaresi aracılığıyla ÇATOM'lara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kadın girişimcilerden katma değeri daha yüksek ürünler üretmelerini isteyen Elvan, "Kadınlarımızın gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarımız olacak." dedi.

Son yıllarda kadınların iş gücüne katılım oranlarının önemli düzeyde arttığına işaret eden Elvan, "Siz ne kadar çok çalışırsanız, ne kadar çok kadınımızı, insanımızı iş ve aş sahibi yaparsanız ve insanımızın nitelikli bir altyapıya sahip olmasını sağlarsanız, biz de size o kadar çok destek veririz." diye konuştu.

Elvan, toplantının ardından ziyaretçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

- ÇATOM'lar 1 milyondan fazla insana ulaştı

ÇATOM'lar, ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadınların ve çocukların sosyal hayata katılımlarını güçlendirmeye yönelik faaliyet gösteriyor. Merkezler, bu zamana kadar söz konusu amaç doğrultusunda 1 milyondan fazla kadın ve çocuğa ulaştı.

Bölgede özellikle kadınların mesleki eğitimi ve girişimcilik becerilerini artırmaya yönelik eğitimlerin verildiği 45 ÇATOM bulunuyor. Bu merkezlerden yıllık 20 bin kadın doğrudan, 50 bin kadın da dolaylı faydalanıyor.

ÇATOM'larda eğitim alan kadınlar yöresel ürünler üreterek ekonomiye katkıda bulunuyor.

Yorumlar