Giresun'da FETÖ operasyonu

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 282 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Giresun'da FETÖ operasyonu
Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar 282 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

Darbe girişiminin yaşandığı tarihten itibaren FETÖ/PDY üyeliği ve yöneticiliği ile 6415 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 282 zanlının tutuklandığını kaydeden Kaya, 155 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 37 zanlı için ise yakalama emri çıkarıldığını ifade etti.

Giresun merkezde 186 zanlının tutuklandığını, 140 kişi hakkında adli kontrol uygulanırken, 27 zanlı hakkında ise yakalama kararı bulunduğunu bildiren Kaya, şu ifadeleri kullandı:
"Espiye ilçesinde 13 zanlı tutuklandı, halen 5 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. Bulancak ilçesinde 12 kişi tutuklandı, 3 zanlı adli kontrol altına alındı ve halen 6 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunmakta. Tirebolu ilçesinde 32 şüpheli tutuklandı, 8 kişiye adli kontrol uygulandı. Görele ilçesinde 6 kişi tutuklandı, halen bir zanlı hakkında yakalama kararı bulunmakta. Dereli ilçesinde 14 kişi tutuklandı ve 2 şüpheli adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Şebinkarahisar ilçesinde 13 şüpheli tutuklanırken, bir kişi adli kontrol altına alındı ve halen 5 zanlı hakkında yakalama kararı bulunuyor. Alucra ilçesinde 6 şüpheli tutuklandı ve bir şüpheli adli kontrol altına alındı."
Kaya, cezaevlerinde bulunan 18 kişinin de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını belirtti.

Yorumlar