Geleceğin ’umutlu’ doktorları: EMSA Atatürk

Herkesin bildiği tıp öğrenci profilini düzenledikleri sosyal projelerle yerle bir eden EMSA Atatürk Kulübü üyeleri, ‘EMSA Atatürk Tanışma Kahvaltısı’nda bir araya geldi.Atatürk Üniversitesi’nin en aktif öğrenci kulüplerinden olan...

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin ’umutlu’ doktorları: EMSA Atatürk

Herkesin bildiği tıp öğrenci profilini düzenledikleri sosyal projelerle yerle bir eden EMSA Atatürk Kulübü üyeleri, ‘EMSA Atatürk Tanışma Kahvaltısı’nda bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi’nin en aktif öğrenci kulüplerinden olan EMSA Atatürk, okulları gezerek belli konularda etkinlik yapmaya devam ediyor.

Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği (EMSA)’nin Atatürk Üniversitesi kolu olan EMSA Atatürk’ün faaliyetleri dur durak bilmiyor. Yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle gerek köy okullarında ve gerek özel okullarda fark oluşturan EMSA Atatürk Kulübü, kahvaltıda bir araya geldi. Tıp öğrencileri, 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında yapmayı planladıkları sosyal projeleri değerlendirdiler.

EMSA Atatürk Başkanı Ertan Çavdar, “European Medical Students Association (Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği) ve amacı Avrupa tarafından Tüm Dünya’daki sağlık ve güncel olaylarla ilgili farkındalık oluşturmak. Aynı zamanda Tıp öğrencilerinin ortak bir şekilde hareket etmesi ve kişisel anlamda kendilerini geliştirmesidir. EMSA yaptığı etkinliklerle tıp fakültesi öğrencilerinin sosyal ilişkilerini güçlendirmesine, bilimi takip etmesine ve hekimliğin inceliklerini öğrenmesine yardımcı olmaktadır” dedi.

Çavdar, EMSA’nın Türkiye’de 28 üniversitenin Tıp Fakültesi’nde bulunduğunu belirterek, “Bu kulübün, biz de Atatürk Üniversitesi şubesiyiz. Aynı zaman da 26 tane de Avrupa ülkesi bulunuyor. Amaç tıp fakültesi öğrencilerinin genel bir platform da, kongreler de buluşması. EMSA’da ki tüm üniversiteler de halk sağlığı, tıp eğitim, tıp bilimi, Avrupa entegrasyonu, insan hakları ve kültürü olmak üzere 5 tane koordinatörlüğü var. Biz genelde etkinlikler yapıyoruz. Mesela iki tane köy oluna gidip çocuklara yardım ettik. Üniversitede ki hocalarımızla birlikte tıbbi sohbetler yapıyoruz. İlkokulda ki çocuklarda doktor korkusu var, bunları aşmalarına sağlayarak gelecekte doktor olmalarına teşvik etmeye çalışıyoruz. Yine insanları bilinçlendirme adına broşürler dağıtıyoruz. 100’den fazla aktif üyemiz var. Şuanda ki yaptığımız iş Tıp fakültelerinde ‘sosyal doktor bir adım öndedir’ sloganıyla insanlara yardımcı olmak. Etkinliklerimiz de birçok uzmanlar, tanınan simalar yer alıyor” diye konuştu.

Halk Sağlığı Koordinatörü Adem Deniz’de, “Avrupa Tıp Öğrencileri Birliğinin (EMSA) İngilizce baş harflerinin kısaltılmış halidir. Amacı; insanlara umut olacak tıp öğrencilerine sosyallik, kendini iyi ifade edebilme, gelişime açıklık, geniş perspektifte düşünüp karar vermek gibi yetiler kazandırarak onları toplumla barışık bir birey bir doktor haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Öğrenciler kendilerine yol gösteren Danışman hocaları Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Anatomi bölümünden Doç. Dr. İsmail Malkoç’a teşekkür ederek EMSA’nın yönetim kadrosunu şöyle sıraladılar:

“EMSA Atatürk Başkanı Ertan Çavdar, Başkan Yardımcısı Candaş Tan, EMSA Atatürk’e bağlı birim koordinatörleri Adem Deniz, Kübra Kalem, Ertuğrul Yurdakul, Ecenur Ceylan, Ceyda Gürgülüoğlu ve Hasbican Kocaman”

Yorumlar