Zürafa "Selvi" Gaziantep'e "gelin" gitti

- Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, çiçek ve tatlıyla Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne gelerek zürafa "Selvi"yi, "Şakir" isimli zürafaya "istedi"

Google Haberlere Abone ol
Zürafa "Selvi" Gaziantep'e "gelin" gitti

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde yaklaşık 2 yıl önce dünyaya gelen ve bakıcıları tarafından "Selvi" adı verilen zürafa, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 16 yıldır yalnız olan "Şakir" isimli zürafaya "eş" olarak gönderildi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, çiçek ve tatlıyla Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne gelerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş'tan zürafa "Selvi"yi "Şakir"e istedi.

Şakir'in 16 yıldır yalnız yaşadığını belirten Özsöyler, Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ndeki dişi zürafalardan birini almak için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yaptıklarını söyledi.

İki tarafın da uygun görmesiyle hazırlanan protokol kapsamında Selvi isimli zürafayı almak için geldiklerini ifade eden Özsöyler, "Allah'ın emri Peygamberin kavli ile Selvi kızımızı oğlumuz Şakir'e istedik. Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi yetkilileri de sağ olsunlar bu birlikteliği onayladı ve Selvi'yi bize verdiler. 6 ay kadar Selvi ile Şakir birbirini görecek ama temas olmayacak. Alışma süresi geçtikten sonra birleştireceğiz." diye konuştu.

Yurt dışındaki hayvanların türlerinin birbirini tutmadığını, Gaziantep ve Kayseri hayvanat bahçelerindeki zürafaların türlerinin ise aynı olduğunu belirten Özsöyler, "Bunlar alt türlerinde farklılık gösteren hayvanlar. Farklı tür olunca çiftleşmiyorlar. O nedenle Kayseri hayvanat bahçesindeki zürafaya talip olduk." dedi.

- Özel tasarlanmış araçla götürülecek

Özsöyler, Selvi'yi götürmek için 4,80 metre boyunda özel tasarlanmış bir araç getirdiklerini ve hayvanın araca binmesini bekleyeceklerini söyledi. Zürafaları uyutup taşıma gibi bir durumun mümkün olmadığını dile getiren Öszöyler, "Selvi'nin keyfini bekleyeceğiz. Ne zaman canı isterse o zaman arabaya binecek ve biz de Gaziantep'e yeni yuvasına götüreceğiz." şeklinde konuştu.

Zürafa üretim ve yetiştirme konusunda Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu kaydeden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş ta bu anlamda Selvi'nin çok özel bir hayvan olduğunu vurguladı.

Bu türü artık Türkiye'de üretmeye başlayacaklarını dile getiren İşlertaş, diğer farklı türlerde de iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Özsöyler, İşlertaş'a çiçek verip tatlı ikram etti. Daha sonra Selvi'ye incir yedirildi.

Son saatlerini annesi ve babasıyla birlikte geçiren Selvi, kendisini görmeye gelen ziyaretçilere poz vermeyi de ihmal etmedi.

Yorumlar