Zeytin Dalı Harekatı

- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında harekatla ilgili yaptığı açıklama ve paylaşımlardan dolayı soruşturma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Zeytin Dalı Harekatı

DİYARBAKIR (AA) - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yaptığı açıklama ve paylaşımlardan dolayı Diyarbakır'da soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Zeytin Dalı Harekatı başlatıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, 19 Ocak'ta silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Murat Karayılan'ın "Türk Devletinin Afrin'e saldırması üzerine tüm halkımızın seferber olması gerekir" yönünde açıklama yapması üzerine Güven'in örgütün güdümünde yayın yapan televizyona telefonla bağlandığı bildirildi.

Güven'in televizyonda ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" niteliğinde mesaj yayımladığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Başsavcılığımızca halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bu açıklama ve mesajlarla ilgili olarak Güven hakkında soruşturma başlatılmıştır. DTK ve silahlı terör örgütüne üye olma suçundan da Güven hakkında ayrıca yürütülen 2014/8409 numaralı soruşturma da halen devam etmektedir."

Yorumlar