"Zeynep Kamil Tüp Bebek Merkezi" yenilenerek açıldı

- Kamu hastanelerinin en büyük "Tüp Bebek Merkezi" olarak hizmet vermesi planlanan merkez, yenilenerek ve kapasitesini artırarak hizmete girdi

Google Haberlere Abone ol
"Zeynep Kamil Tüp Bebek Merkezi" yenilenerek açıldı

İSTANBUL (AA) - Kamu hastanelerinin en büyük "Tüp Bebek Merkezi" olarak hizmet vermesi planlanan "Zeynep Kamil Tüp Bebek Merkezi" yenilenerek ve kapasitesini artırarak açıldı.

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üremeye Yardımcı Tedaviler Ünitesi (ÜYTEM) Sorumlusu Dr. Tayfun Kutlu, hastanedeki açılış töreninde, aylık 200 infertil (bebeği olmayan) aileye tüp bebek tedavi hizmeti vermesi planlanan tüp bebek merkezinin altyapı hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Bu kapasiteyle Türkiye'nin en büyük kamusal tüp bebek merkezi olan "Zeynep Kamil Tüp Bebek Merkezi"’nin 2000 yılından bu yana 15 binin üzerinde ailenin tedavisini gerçekleştirdiğini, 2 aylık aradan sonra kapasitelerini arttırarak hizmetlerine devam edeceklerini belirten Kutlu, şöyle konuştu:

"Tüp Bebek Merkezimizde klasik ovulasyon indüksiyonu ve intrauterin inseminasyon (aşılama), gereğinde IVF (klasik tüp bebek), ICSI (mikroenjeksiyon), diğer mikromanipülasyon yöntemleri (assisted hatching), çözdürme ile testis biyopsisi (MikroTESE dahil) gibi etkinliği bilimsel düzeyde kanıtlanmış tüm tanı ve tedavi yöntemlerinin yanı sıra laparoskopi ve histeroskopi gibi cerrahi girişimleri de uygulayabilmekteyiz. Ayrıca merkezimizde üremesini daha sonraki yıllara bırakmak isteyen hastalarımız için gonad hücreleri (yumurta ve sperm) dondurma işlemi yapılabiliyor."

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu da hastanenin tarihiyle ilgili bilgi verdi.

- "Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de tüp bebek merkezi kuracağız"

Zeynep Kamil Hastanesinin 300 yatağıyla yeniden doğduğuna dikkati çeken Memişoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Hastanenin Tüp Bebek Merkezini fiziki anlamda çok daha modern ve büyük hizmetler sunabilecek bir hale getirdik. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir Tüp Bebek Merkezi daha kuracağız. Hedefimiz de her aileye en az 3 çocuk. Çocuğu olmayan tüm vatandaşlarımız hastaneden yararlanabiliyor. Sigortası olmayan ve özel sektörde çalışan vatandaşlar da ücret karşılığında hizmetimiz sunulabilecek."

Memişoğlu, ülkedeki tıp hizmetlerinin son 15 yılda geliştiğine değinerek, sağlık kurumlarının son teknolojiyle günde 80 bin hastaya hizmet verdiklerini belirtti.

- "200 olguya her ay tüp bebek yapabilecek kapasiteye geldik"

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim ve Yöneticisi Prof. Dr. Ateş Karateke de, "Hastanemizin Tüp Bebek Merkezi 2000 yılından beri mevcut ama 3 ay önce çalışmalarımıza ara verdik. Yeni binamızda yeni yerimize taşındık. Oldukça modern bir tesis oldu. Kapasitemizi büyüttük. 200 olguya her ay tüp bebek yapabilecek kapasiteye geldik. Hastanemiz tüm Türkiye'ye hizmet veren kamunun önemli bir merkezi. Bugün de Tüp Bebek Merkezimizi açmaktan mutluyuz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdelesi kesilerek merkez açıldı. Davetliler açılışın ardından merkezi gezdi.

Yorumlar