Zabıta Teşkilatı'nın 190. kuruluş yıl dönümü

- Eyüp Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarihi zabıta kıyafetleri giyerek, Belediye Başkanı Aydın ile esnafı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Zabıta Teşkilatı'nın 190. kuruluş yıl dönümü

İSTANBUL (AA) - Zabıta Teşkilatı’nın 190’ıncı kuruluş yıl dönümünde Eyüp Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarihi zabıta kıyafetleri giyerek, Belediye Başkanı Remzi Aydın ile esnaf ziyaretinde bulundu.

Eyüp’te 1-7 Eylül Zabıta Haftası kapsamında gerçekleştirilen program, mehter takımının marşları ile başladı. Eyüp Sultan Meydanında gerçekleştirilen programda tarihi zabıta kıyafeti giyen zabıta ekipleri ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, esnafı ziyaret etti. Ekipler, vatandaşlara karanfil dağıtarak, zabıta teşkilatının kuruluşu hakkında bilgi verdi.

- "Zabıta Teşkilatı çok köklü bir teşkilattır"

Zabıta Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, zabıta teşkilatının çok köklü bir teşkilat olduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 asra yakın bir geçmişi bulunan teşkilatımızın bu önemli gününü bir hafta boyunca etkinlikler yaparak kutlayacağız. Bu sene arkadaşlarımız değişik bir etkinlik yapmışlar. Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşundaki orijinal elbiselerini giymişler. Bugün bu kıyafetlerle esnafımızı dolaşarak, karanfil dağıtıyorlar. Bu programın zabıtamızın halkla yakınlaşmasına katkıda bulunacağını düşünüyorum.” dedi.

Zabıtaların ziyaret ettiği bir esnaf ise şaşırdığını belirterek, “Çok nostaljik kıyafetler. Beni çok eskilere götürdü. Belediyemize bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Eyüp Belediyesi zabıta ekipleri Eyüp Sultan esnafına gül suyu, lokum ve karanfil dağıttı.


Yorumlar