Yusuf İslam'dan Bülbülzade Vakfına ziyaret

Yusuf İslam, Bülbülzade Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu da yer aldı

Google Haberlere Abone ol
Yusuf İslam'dan Bülbülzade Vakfına ziyaret
Cat Stevens olarak ünlenen Müslüman olduktan sonra da adını değiştiren sanatçı Yusuf İslam ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu, Suriyelilere yönelik sosyal uyum ve entegrasyon alanında projeler yürüten Bülbülzade Vakfını ziyaret etti.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özmantar, İslam ve Davutoğlu ile ABD'li aktivist Faruk Abdullah'a çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özmantar, Suriyeli sığınmacılarla yakından ilgilendiklerini belirtti.

Özellikle sığınmacıların istihdamı ve meslek eğitimlerine önem verdiklerini vurgulayan Özmantar, şunları kaydetti:
"Başta eğitim, istihdam ve yetimler olmak üzere mağdur kesimlerin ayağa kalkması için uğraşıyoruz. Onun için savaşın ilk günlerinden itibaren doktor, öğretmen, hukukçu ve değişik meslek gruplarını toplayıp Türkiye'nin sivil toplum birikimini aktarmaya çalışıyoruz. Bu eğitimler yaklaşık 6 yıldır devam ediyor. Yardımları koordine etmek amacıyla tamamen Suriyelilerden oluşan derneğin kurulmasına da öncülük ettik. Bunun yanında yetimlere yönelik önemli projelerimiz de bulunuyor."

Özmantar, mesleki eğitimleri ve parçalanmış ailelerin rehabilitasyonu için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını bildirdi.
İslam ise bu tür faaliyetleri insanlara anlatmak için sosyal medyayı ve internet medyasını aktif olarak kullanmak gerektiğine işaret etti.
Ziyarette, Suriyeli yetim çocuklardan oluşan koro, misafirler için ezgiler söyledi, Kur’an-ı Kerim okudu.

Suriyeli çocuklar, Sefure Davutoğlu ve Yusuf İslam'a çiçek verdi.
 

Yorumlar