Yurtta şiddetli yağış ve dolu

- Sakarya, Zonguldak ve Düzce'de etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

Google Haberlere Abone ol
Yurtta şiddetli yağış ve dolu

SAKARYA (AA) - Sakarya, Zonguldak ve Düzce'de etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Sakarya'da etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle caddeler sular altında kaldı. Şehirde öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu, yaşamı olumsuz etkiledi.

Aniden bastıran sağanak ve doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Hızırtepe Mahallesi'nde sağanaktan korunmaya çalışan vatandaşlar, hızla koşarak iş yerlerine ve duraklara girdi.

Sağanak ve dolu nedeniyle caddeler de sular altında kaldı, kaldırımlar beyaz örtüyle kaplandı. Yağışlı havanın akşam saatlerinde de etkili olması bekleniyor.

- Düzce

Düzce'de aniden bastıran dolu yağışı tarım ürünlerine büyük oranda hasar verdi.

Çilimli ve Gölyaka ilçelerinde etkili olan fındık büyüklüğündeki dolu, özellikle fındık bahçelerinde ürünün dökülmesine neden oldu.

Ani bastıran ve yaklaşık 30 dakika süren dolu nedeniyle ulaşım sağlanan yollarda sürücüler araçlarını park ederek, yağışın durmasını bekledi. Bazı vatandaşlar ise araçlarının üstüne çevreden buldukları kartonları örterek korumaya çalıştı.

Bazı bölgelerde fındık, bazı bölgelerde ise ceviz büyüklüğünde görülen dolu fındık bahçelerinin yanında, erik, yeni yetişmekte olan kabak ve kiraz ağaçlarına da zarar verdi. Meyveleri dökülen ağaçların bazılarının dalları da kırıldı.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağışın sağanak şeklinde devam edeceğini bildirirken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası ekiplerinin bölgede incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

- Zonguldak

Zonguldak'ta şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak nedeniyle Gazipaşa Caddesi'nde su birikintileri oluştu. Bazı araçlar su biriken yollarda ilerlemekte zorluk yaşadı.

Yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, iş merkezlerinin önlerinde bekleyerek, yağmurdan korunmaya çalıştı. Zonguldak Belediyesi ekipleri, su birikintilerini ve tıkanan mazgalları temizlemek için çalışma başlattı.

Yağışlı havanın yarına kadar aralıklarla etkisini devam ettirmesi bekleniyor.

Yorumlar