Yurtta asayiş

- Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu

Google Haberlere Abone ol
Yurtta asayiş

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de eş zamanlı yapılan iki uyuşturucu operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, İstanbul'dan Kırşehir'e uyuşturucu madde getirildiği bilgisi üzerine Kaman yol ayrımında yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Medrese Mahallesi'nde de bir kişi, uyuşturucu satışı yaptığı sırada suçüstü yakalandı. Şahısların üst aramalarında 100 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

O.A, çıkarıldığı mahkemece "uyuşturucu ticareti yapmak, kullanmak ve bulundurmak" suçlamasıyla tutuklanırken, B.A.K, M.C, F.O. ve H.I. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Tartıştığı arkadaşını tiner dökerek yaktığı iddiası

KARAMAN (AA) - Karaman'da tartıştığı ev arkadaşı tarafından üzerine tiner dökülerek yakıldığı öne sürülen kişi, 6 gün sonra hastanede hayatını kaybetti.

Yangında ağır yaralanan Özgür Mustafa Ç. (16), Başkent Üniversitesi Konya Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İddiaya göre, 21 Haziran'da Gökhan K. (19), Zembilli Mahallesi'nde birlikte yaşadığı arkadaşı Mustafa Ç'den, eşyasını toplayıp evden çıkmasını istemiş, olumsuz yanıt alınca üzerine tiner dökerek ateşe vermişti. Evde çıkan yangında ağır yaralanan Mustafa Ç, Karaman'da yapılan ilk müdahalenin ardından Konya'ya sevk edilmişti.

Şüpheli Gökhan K, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

- Gaziantep'te cinayet

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te bacanağı tarafından tabancayla vurulan kişi, hayatını kaybetti.

Gazi Mahallesi 10 Nolu Sokakta Tuncay Sincan (55), kendisini ziyarete gelen bacanağı . ile henüz bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine , tabancayla Sincan'a ateş etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Sincan'ın hayatını kaybettiği belirledi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaydan sonra kaçan şüpheli 'yı yakalamak için çalışma başlattı.

- Yozgat'ta uyuşturucu operasyonu

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonda 453 kenevir bitkisi ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Çayıralan ilçesine bağlı Çokradan köyünde E.Y, A.T, T.T. ve İ.T.'nin uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptığı yönündeki bilgi üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, şüphelilerin bahçelerinde 453 kök kenevir bitkisi ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüphelilerden T.T, jandarmadaki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

- Uşak'ta kaçakçılık operasyonu

UŞAK (AA) - Uşak'ta, ev eşyası yüklü kamyonun kasasında 80 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir-Ankara karayolu Şeker Fabrikası yakınlarında oluşturulan arama noktasında durumundan şüphelendiği bir kamyonu durdurdu.

Kamyonun kasasında arama yapan ekipler, ev eşyalarının içerisine gizlenmiş 80 bin paket gümrük kaçağı sigara buldu.

Sigaralara el konulurken, M.Ş.A. (27), M.A. (24) ve H.D. (20) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.Ş.A. ve M.A. nöbetçi mahkemece tarafından tutuklandı, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar