Yurt yangınında ölenler son yolculuğuna uğurlanıyor

- Aladağ'daki yangında hayatını kaybeden 6 öğrencinin cenazesi, toprağa verildi - Cenaze törenine AB Bakanı Ömer Çelik de katıldı - Hayatı kaybeden bazı öğrencilerin kardeşleri tabutlara sarılıp "Ben ablamı bir daha göremeyecek miyim?" diyerek ağladı

Google Haberlere Abone ol
Yurt yangınında ölenler son yolculuğuna uğurlanıyor

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangında hayatını kaybeden 6 öğrenci, son yolculuğuna uğurlandı.

Yangında hayatını kaybeden öğrencilerden Nurgül Pertlek, Sümeyye Yetim, Bahtınur Baş, Sevim Köylü, Zeliha Avcı ve Tuğba Aydoğdu'nun cenazeleri, Köprücük Mahallesi mezarlığı yakınındaki bir alanda oluşturulan yere getirildi.

Ailelerin ve yakınlarının mahallenin yolunda oluşan araç trafiği ve coğrafi güçlük nedeniyle geç kalması üzerine cenaze töreni için bir süre beklendi. Bekleyişin ardından ailelerin alana ulaşması üzerine tören başladı. Bu sırada, ailelerin ağıtları yürekleri dağladı.

- "Ben ablamı bir daha göremeyecek miyim?"

Bazı anneler, "Bu mu benim çocuğum?" diyerek tabutlarda çocuklarının ismini aradı. Hayatı kaybeden bazı öğrencilerin kardeşleri de tabutlara sarılıp "Ben ablamı bir daha göremeyecek miyim?" diye ağladı.

Aile yakınları, dakikalarca tabutlara sarılıp gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Arif Gökce, yaptığı kısa konuşmanın ardından ayrı ayrı çocukların cenaze namazlarını kıldırdı. Kılınan namazların ardından tabutlar, çok sayıda kişi tarafından omuzlara alınarak alanın aşağısında bulunan vadideki mezarlığa götürüldü.

Törene katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, defin sırasında kargaşa yaşanmaması için çevredekileri uyararak "Acele etmeyelim, müftümüzü dinleyip ona göre meleklerimizi cennete uğurlayacağız." dedi.

Daha sonra cenazelerden 5'i yan yana toprağa verildi. Çocuklardan birinin cenazesi ise ilerideki bir mezara defnedildi.

Törene, çocukların ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bazı milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar