Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Eğitim ve İstişare Toplantısı

- Enstitüsü'nün yurt dışında görev yapan Türkçe okutmanları için düzenlenen eğitim ve istişare toplantısı başladı - Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş: - "Afganistan'da, Somali'de çalışan biri aynı zamanda Türkiye'yi de temsil ettiği için toplantı esnasında diplomasi dersinden tutun da görgü kurallarına kadar birçok eğitim veriyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Eğitim ve İstişare Toplantısı

İSTANBUL (AA) - Yunus Emre Enstitüsü'nün yurt dışında görev yapan Türkçe okutmanları için düzenlenen eğitim ve istişare toplantısı başladı.

Fatih'teki bir otelde düzenlenen "Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Eğitim ve İstişare Toplantısı" dünya genelinde faaliyet gösteren 45 merkezde görev yapan 110 Türkçe okutmanın katılımıyla gerçekleşiyor. Toplantı esnasında AA muhabirine açıklama yapan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, 4 gün devam edecek olan toplantılarla son bir yılda yapılanları ve bundan sonra yapılacak çalışmaları değerlendirdiklerini belirtti.

Genç bir ekiple çalıştıklarını belirten Ateş, hizmet verdikleri tüm ülkelerde Türkiye'nin itibarına yakışır bir bir alt yapı ile çalıştıklarını dile getirdi.

Yurt dışında Türkçe okutman olarak görev yapanların sadece Türkler olmadığını aynı zamanda bu okutmanlar arasında yabancıların da yer aldığına dikkati çeken Ateş, "Afganistan'da, Somali'de çalışan biri aynı zamanda Türkiye'yi de temsil ettiği için toplantı esnasında diplomasi dersinden tutun da görgü kurallarına kadar birçok eğitim veriyoruz." diye konuştu.

Ateş, dünyada dilimize olan ilginin artması sebebiyle uzaktan Türkçe Öğrenim Projesi'ni geliştirdiklerini ve yakın bir zamanda uzaktan Türkçe eğitimini başlatacaklarını kaydetti.

- "Verimli bir toplantı oldu"

Enstitünün Londra merkezinde okutman olarak görev yapan Kübra Yıldırım ise Londra'da Türkçe'ye ilginin her geçen gün arttığını söyledi. İngiltere'de çok farklı milletlerden insanların Türkçe öğrenmek istediğini aktaran Yıldırım, "Biz okutmanlar için yüz yüze gelmek, kendi fikirlerimizi paylaşmak ve yılı değerlendirmek adına verimli bir toplantı oldu." diye konuştu.

Fas'ta enstitünün Rabat koordinatörü olarak görev yapan Asım Öksüz de farklı yaş ve seviye gruplarından 124 öğrenciyle Türkçe eğitimi verdiklerini belirtti. Toplantının kendileri ve tecrübe paylaşımı adına önemli bir adım olduğunu kaydeden Öksüz, "Buradan çıkacak kararlar, kurumun, Türkçe'nin ve Türkiye'nin geleceğini etkileyebilecek bir potansiyeli sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Okutmanlar, 15 Temmuz'a kadar devam edecek olan toplantılarda, "Yabancılara Türkçe Öğretimi", "Teknoloji Tabanlı Dil Öğretimi", "Materyal Hazırlama Yöntem ve Teknikleri", "Uzaktan Eğitim", "Web Tabanlı Sınav" gibi konularının yanı sıra kurumsal işleyiş ve protokol kurallarının ele alındığı eğitimler alacak.

Yorumlar