"Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri" etkinliği

- Törende Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'a "en iyi araştırma kitabı", TRT Kürdi Kanal Koordinatörü ve yazar Ekici'ye ise "en iyi deneme kitabı" dalında ödül verildi

Google Haberlere Abone ol
"Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri" etkinliği

ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde düzenlenen "Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri"nde, aralarında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da bulunduğu araştırmacı ve yazarlara çeşitli dallarda ödüller verildi.

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında bu yıl ilki verilen "Edebiyat Ödülleri" sahiplerini buldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda okurların katılımıyla gerçekleşen törende, "araştırma" dalında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın'ın "Ben, Öteki ve Ötesi" adlı kitabı, "roman" dalında yazar Şerafettin Kaya'nın "İtibarsız Adam" adlı eseri, "deneme" dalında TRT Kürdi Kanal Koordinatörü ve yazar Mustafa Ekici'nin "Sana Benzemek" adlı kitabı, "şiir" dalında İrfan Yıldız Beşlioğlu'nun "Dalgalar Uzun Olacak" adlı kitabı ödüle layık görüldü. Ünyeli gazeteci Şaban Arslan'a da "başarı ödülü" verildi.

Edebiyat ve Kitap Günleri'nin kapanış programında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, dünyanın çok hızlı şekilde değiştiğini ve bilginin güç olduğu bir dönemin yaşandığını söyledi.

Çamyar, o güce ulaşabilmenin yolunun da okumaktan geçtiğine dikkati çekerek, "Okumak bizleri bir arada tutan, medeniyetler arasındaki iletişimi sağlayan kutsal bir olgu. Onun için bugün burada öğrencilerimizi, geleceğe yön veren öğretmenlerimizi, sivil toplum kuruluşlarını ve edebiyatçılarımızı görmek gerçekten mutluluk verici. Edebiyata, yazarlarımıza, şairlerimize ödüller sadece büyükşehirlerde veriliyor. Bir büyükşehir kadar nüfusumuz yok, ama okur oranımız oldukça fazla. Ünyeli okurların takdiriyle düzenlenen Edebiyat ve Kültür Günleri ile dağıtılan ödüller, dileriz ki Türkçe edebiyat dünyasına taşradan bir katkı olsun." diye konuştu.

"Sana Benzemek" adlı kitabıyla deneme dalında ödüle layık görülen TRT Kurdi Kanal Koordinatörü ve yazar Mustafa Ekici de kültür sanat etkinliklerinin büyükşehirlerin dışında yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Kitabının, bir kasabadan yükselen edebi çabayla ödüllendirilmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Ekici, "Buradaki okur, arayışı olan bir okur. Edebiyata konu olacak bir okur. Böyle bir okurun takdirini kazanmak çok keyif verici. Türkiye'nin her köşesinde kültür sanat etkinliklerini çoğalması için her zaman, hepimiz çabalamalıyız. Ünyeli okura bu takdirleri için çok teşekkür ederim." dedi.

Roman dalında "İtibarsız Adam" adlı eseriyle ödül alan yazar Şerafettin Kaya ise ödülünü 15 Temmuz şehitlerine adadığını söyledi.

Gençlere seslenen Kaya, "Edebiyat hayatın kendisidir. Hepinizin yaşadığı hayattır gerçek roman. Lütfen masa başına geçip, ilham beklemeyin. Yaşadıklarınızı yazın. Adeta bir Kurtuluş Savaşı olan 15 Temmuz direnişini yazın. Oradaki şehitlerin hayatlarını yazın. Gazilerin kahramanlıklarını yazın." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında olduğu için ödül törenine katılamayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın'ın ödülünü, onun adına Mustafa Ekici alırken, törene telefonla bağlanan Kalın, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a teşekkür etti.

İbrahim Kalın, Ünye'yi en yakın zamanda ziyaret edeceğini bildirerek, Ünyeli okurların edebiyata, sanata duyduğu ilginin önemine dikkati çekti.

Bir hafta süren kültür sanat etkinliklerinde çok sayıda yazara ve sanatçıya ev sahipliği yapan Ünye Belediyesi, Türkiye'nin önemli yayınevlerini de okuyucu ile buluşturdu.

Ödül törenine, Ordu Vali Yardımcısı ve Ünye Kaymakam Vekili Fatih Görmüş, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler, yazarlar ve yayınevi temsilcileri katıldı.

Yorumlar