Yunanistan'da insan kaçakçılarına operasyon

- Atina, Selanik ve Evros'ta 29 insan taciri yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da insan kaçakçılarına operasyon

GÜMÜLCİNE (AA) – Yunanistan’da, Evros (Meriç), Selanik ve Atina’da düzenlenen operasyonlarda insan taciri olduğu belirlenen 29 kişi gözaltına alındı.

Yunanistan Polis Teşkilatı (ELAS) tarafından yapılan açıklamada, insan kaçakçılarına yönelik emniyet güçlerinin Evros (Meriç), Selanik ve Atina’da operasyon yaptığı belirtildi.

Operasyonlar sonucunda insan taciri olduğu belirlenen 29 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, tacirler arasında sınır bölgesinde görev yapan bir polis memurunun da bulunduğunu bildirildi.

Açıklamada, tacirlerin, Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros bölgesinde para karşılığında sığınmacıların yasa dışı yoldan ülkeye girmelerine yardımcı oldukları ve daha sonra göçmenleri ülkenin iç kesimlerine taşıyarak Avrupa ülkelerine geçirmeye çalıştıkları kaydedildi.

Açıklamada, Rodop savcılığına sevk edilen insan tacirlerinin Eylül 2015'ten bu yana 680 bin avro karşılığında toplam 600 sığınmacının yasa dışı yoldan sınırı geçmesini sağladığı belirtildi.

Kaçakların taşınmasında kullanıldığı belirlenen ve özel gizlenme yerleri bulunan insan tacirlerine ait 2 kamyon, 3 ticari taksi, 5 özel otomobil, çok sayıda cep telefonu, sahte otomobil plakaları ve 6 bin avroya el konulurken, hakkında idari soruşturma başlatılan polis memurunun açığa alındığı aktarıldı.

Yorumlar