Yunanistan'da grev ve protestolar

- Yunanistan'ın başkenti Atina'da memurların ağırlıkta olduğu 3 binden fazla kişi, kemer sıkma politikasını protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da grev ve protestolar

ATİNA (AA) - Yunanistan'da aralarında memurlar, öğretmenler ve doktorların bulunduğu binlerce çalışan, kemer sıkma politikalarını protesto için yürüyüş düzenledi.

Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Cephesinin (PAME) çağrılarıyla toplanan 3 binin üzerindeki gösterici, meclisin bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Öğrenci gruplarının, emeklilerin ve bazı göçmenlerin de destek verdiği yürüyüşte, hükümetin ekonomi politikaları ve maaşlardaki kesintiler protesto edildi. Grup, sendikal hakların korunmasına yönelik çağrıda bulundu.

Bu kapsamda, ADEDY üyesi kamu çalışanlarının yanı sıra liman işçileri ve sağlık çalışanları da bugün 24 saatlik greve gitti.

Yoğun güvenlik önlemleri kapsamında meydana çıkan caddeler trafiğe kapatılırken, göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı. Selanik, Patras ve Volos gibi büyük kentlerde de benzer gösterilerin düzenlendi.

Yunanistan hükümeti, kurtarma paketi kapsamında uluslararası kreditörlerle kemer sıkma önlemlerine ilişkin müzakerelerde bulunmaya devam ediyor. Kreditörlerin en çok tartışma yaratan taleplerinden biri ise toplu iş sözleşmelerinde kısıtlamaları öngörüyor.


Yorumlar