Yunanistan'da basın mensupları başbakanlığa yürüdü

- Televizyonlara yönelik yeni düzenlemeyle işlerini kaybetmekten endişe duyan basın mensupları, iş güvenliği ve toplu iş sözleşmesi hakkı istedi

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da basın mensupları başbakanlığa yürüdü

ATİNA (AA) - Yunanistan'da basın mensupları, bazı televizyon kanallarının kapatılmasına yol açabilecek ulusal lisans ihalesini protesto etti.

Beş saatlik grev ilan eden Atina Gazeteciler Birliğinin çağrısıyla çoğunluğunu özel kanal çalışanlarının oluşturduğu basın mensupları, Yunan meclisi önünde toplandı.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, sloganlar atarak iş güvenliği ve toplu iş sözleşmesi hakkı talep etti.

Daha sonra Başbakanlık konutuna doğru yürüyüşe geçen basın çalışanları, Başbakanlıkta da bir süre oturma eylemi yaptı.

Basın mensupları, konutun bahçe parmaklıklarına kanalların kapatılmasını ima ederek, "Siyahın tonu yoktur" yazılı pankart astı.

Basın çalışanları adına heyet, Başbakan Aleksis Çipras ile görüşme taleplerine olumlu yanıt alamasa da Hükümet Sözcüsü Olga Gerovasili ve Başbakan Yardımcısı Nikos Papas ile bir araya geldi.

Ardından gösteri olaysız sona erdi.

Yunanistan'da eylül ayı başında, dört lisans için düzenlenen ihaleyle mevcut yedi özel kanaldan yalnızca iki tanesi ulusal yayın hakkı lisansına sahip oldu. Diğer beş kanalda çalışanların geleceği belirsizleşirken, ihale ile devletin kasasına 250 milyon avro girecek.


Yorumlar