Yunanistan'a kaçan darbeci askerler

- Yunanistan Savunma Bakan Vekili Viças: - "Siyasi olarak, bu vakayı hızlıca çözmek ve meseleyi askıda bırakmamak Yunanistan'ın çıkarına olacaktır" - "Siyasi sığınma talebi işlemleri normalde yaklaşık 15-25 gün alıyor"

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'a kaçan darbeci askerler

ATİNA (AA) - Yunanistan Savunma Bakan Vekili Dimitris Viças, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askere ilişkin, "Siyasi olarak bu vakayı hızlıca çözmek ve meseleyi askıda bırakmamak Yunanistan'ın çıkarına olacaktır." dedi.

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Viças, bu meselenin Yunan hukuku ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözüleceğini belirtti.

Viças, Türkiye'nin iade talebine ilişkin argümanlarının çok güçlü olduğunu vurgulayarak, "Siyasi sığınma talebi işlemleri normalde yaklaşık 15-25 gün alıyor." ifadesini kullandı.

Kararın hakimler tarafından verileceğini kaydeden Viças, "Siyasi olarak, bu vakayı hızlıca çözmek ve meseleyi askıda bırakmamak Yunanistan'ın çıkarına olacaktır." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 askerin rütbeleri sökülmüş, darbe girişimine katılan askerler Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

Ülkeye kaçak giriş yapmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkan darbeci askerlerin duruşması, avukatlarının talebi üzerine perşembe gününe ertelendi. Darbecilerin sığınma taleplerinin değerlendirilmesine ise bugün başlanıyor.

Yorumlar