Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Viyana'da

- Kotzias, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Viyana'da

VİYANA (AA) - Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü.

Görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Kotzias, Yunanistan'ın Viyana Büyükelçisi Chryssoula Aliferi'nin bugün itibarıyla Viyana'ya görevinin başına döndüğünü söyledi. Avusturya ile ikili ilişkileri geliştirmek ve ilerletmek istediklerini belirten Kotzias, dış politikada kızgınlığa yer olmadığını, ülkenin ve AB'nin çıkarlarının korunması gerektiğini kaydetti.

Sığınmacı sorununa karşı ülkelerin tek başına hareket etmesinin doğru olmayacağını vurgulayan Kotzias, büyük zorluklarla inşa edilen Avrupa’nın geleceği için daha fazla kafa yormak gerektiğini kaydetti.

Kurz ise Batı Balkanlar yolunun kapatılması ve Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmanın, sığınmacı akınını azaltmak için önemli bir adım olduğunu ancak bunların AB'nin dış sınırının korunmasıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye ile AB arasındaki anlaşmanın belli bir rahatlama getirdiğini belirten Kurz, bu anlaşmanın bir bağımlılığa dönüşmemesi gerektiğini vurguladı.

Kurz, geçen yıl yaşanan sığınmacı akınının tekrar etmesine karşı hazırlıklı olmak istediklerini aktardı.

Avusturya'nın, Şubat 2016'da Viyana'da Balkan ülkeleriyle düzenlediği sığınmacı toplantısına Yunanistan'ı davet etmemesi, iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuş ve Yunanistan, Viyana'daki Büyükelçisi Chrysoula Aliferi'yi geri çağırmıştı.


Yorumlar