Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılması

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından dönen vatandaşlara, güvenlik güçleri, ilçede yaşanan sürecin anlatıldığı bildiriler dağıttı - Bildiride, terör örgütü PKK'nın neden olduğu tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılan vatandaşlardan, şüpheli cisim veya durumla karşılaşılması halinde 155 Polis İmdat hattından yardım istemeleri istenildi

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılması

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından ilçeye dönen vatandaşlar, olası olumsuz durumlar karşısında uyarıldı.

İlçede terör örgütü PKK'nın kazdığı çukur ve oluşturduğu barikatların kaldırılması, huzur ve güven ortamının tekrar sağlanması amacıyla 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla ilçeye dönüşler sürüyor.

Hakkari-Yüksekova karayolundaki Yeniköprü Jandarma Kontrol Noktasında kimlik kontrolünün ardından ilçeye alınan vatandaşlara dağıtılan bildiride, olası olumsuz durumlar karşısında dikkatli olmaları istenildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan bildiride ilçede yaşanan süreç anlatıldı.

Vatandaşların terör örgütünün yarattığı tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı bildiride, şüpheli cisim veya durumla karşılaşılması halinde 155 Polis İmdat hattının aranması istendi.

Terör örgütünün saldırıları nedeniyle birçok araç ve binanın zarar gördüğü anlatılan bildiride, şöyle denildi:

"Teröristlerin yollarınıza kazdıkları çukurla ve yaptıkları barikatlar yüzünden çok büyük sıkıntılar çektiniz. Ambulanslar ve itfaiyeler evinize gelemedi. Kış günü hastalarınızı sırtınızda taşıdınız. Çocuklarınız okullarına yaya olarak gitmek zorunda kaldı. Sizlerin böylesine büyük acılar yaşamasına neden olan bu teröristleri engellemek amacıyla Yüksekova Emniyet Müdürlüğü olarak yaklaşık 8 aylık süre boyunca 39 ayrı barikat kaldırma ve çukur kapama operasyonu yapılmasına rağmen terör örgütünün vazgeçmez tutumundan dolayı daha kapsamlı bir operasyon yapılma ihtiyacı doğdu."

"Operasyon başlamadan önce sizlerin operasyon bölgesini boşaltmanız, sizlerin canını hiçe sayan teröristlerin sizleri güvenlik güçlerine karşı adeta bir koz olarak kullanmaya çalışmasını boşa çıkarmıştır. Bu davranışınızla operasyon sürecinde hiçbir sivil kaybının yaşanmamasını sağladınız. Katkınızdan dolayı sizlere teşekkürlerimizi iletiyoruz." denilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Sokağa çıkma yasağı süresince teröristlerin sebep oldukları zararların tespiti Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılmış olup bu zararlarınız devletimiz tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde karşılanacaktır. Evlerinize döndüğünüz zaman etrafınıza, evlerinizin tüm kısımlarına, bahçelere, odunluklara, tandırlara, sokaklara, park ve bahçelere, okul, sağlık ocağı gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, boş arsa ve tarlalara, cadde ve sokaklara ve diğer binalara dikkat edip şüpheli bir cisim veya durum ile karşılaşmanız durumunda 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istemenizi çocuklarınızı da meydana gelebilecek tehlikelere karşı uyarmanızı rica ediyoruz. 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım isteyen vatandaşlarımıza görevlilerimiz yardımcı olacaktır. Önümüzdeki dönemde temin edilen huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi için teröristlerle ya da terörist faaliyetlerde karşılaşmanız halinde güvenlik güçlerimize bu faaliyetleri kimlik bilgilerinizi gizli tutarak bildirebileceğinizi hatırlatır, terörist faaliyetleri görevlilere bildirmenizi rica ediyoruz."

Yorumlar