Yüksekova'da terör mağduru ailelere gıda yardımı

- Eğitim-Bir-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfınca Yüksekova ilçesindeki terör mağduru ailelere gönderilen bir tır gıda yardımının dağıtımına başlandı - Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çakırcı: - "Bu terör siyaseti, çukur siyasetinden dolayı mağdur olan ailelerimize getirdiğimiz yardımları sunacağız. Akşam da yine mağdur ailelerimizle iftar yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da terör mağduru ailelere gıda yardımı

HAKKARİ (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Yüksekova ilçesine gönderilen gıda kolileri, mahallelerdeki terör mağduru ailelere dağıtılıyor.

İlçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından Eğitim-Bir-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bin aileye dağıtılması için gıda yardımı gönderildi.

Gıda kolilerinin bulunduğu tırın sabah saatlerinde ulaştığı ilçe merkezinde, kolileri depoya taşıyan sendika ve vakıf çalışanları, daha önce belirlenen ailelere paketleri ulaştırmak için araçlarla mahallelere gitti.

75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde başlayan dağıtım törenine katılan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Çakırcı, Hasan Yalçın ve Atilla Olçum, terör mağduru ailelerle bir süre sohbet etti.

Ardından kampanya ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Çakırcı, terör nedeniyle mağdur ailelere geçmiş olsun dileyerek şöyle devam etti:

"Çukur siyasetinin bu ülkenin başına büyük bela olduğunu biliyoruz. İnşallah bir daha bu olaylar yaşanmaz. Yaşanan olaylar da bir an önce sona ermiş olur diye umut ediyoruz. Bu terör siyaseti, çukur siyasetinin dolayı mağdur olan ailelerimize getirdiğimiz yardımları sunacağız. Akşam da yine mağdur ailelerimizle iftar yapacağız. Tabii ki yara büyük ve bu yaranın sadece yaptığımız yardımla sarılmayacağını biliyoruz. İnşallah elimizden geldiği kadar burada yardımlarda bulunmaya çalışacağız."

İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilcisi Şevket Alp ise yarayı sarmak için ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini ifade ederek bölge ve ülkenin hak ettiği yerlere yükseleceğini söyledi.

- Yardımların dağıtılmasına başlandı

Törenin ardından depolardan kamyonlara aktarılan yardım kolilerin dağıtılmasına başlandı.

Orman Mahallesi'nde ikamet ettiğini ve operasyon sürecinde evini kaybettiğini anlatan Fehim Akgül, çocuklarıyla zor günler geçirdiklerini vurgulayarak yardım için teşekkür etti.

Ailesiyle sokağa çıkma yasağının ilanı öncesi Van'a yerleştiklerini ve maddi anlamda da büyük kayba uğradıklarını anımsatan Mehmet Erdoğan ise şunları anlattı:

"Van'da kiralar 200 lira iken 600 liraya yükseltildi. Orada çok mağdur olduk. Şimdi burada da çok zor durumdayız. İlçedeki beş mahalle yıkılmış. Bu mahallelerdeki vatandaşlara yardımcı olunması lazım. Bugün yardım aldık. Allah razı olsun getirenlerden. Buradaki köylerde yaşayan vatandaşlardan da isteğim yardımları istemesinler. Mağdur olanların almasına izin versinler. Biz de utanıyoruz bu yardımı alırken ama ne yapalım mecburuz. Allah getirenlerden tekrar razı olsun. Teşekkür ediyoruz."

Yorumlar