Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılması

- Hasar gören iş yerlerinin zarar tespit çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılması

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasının ardından, hasar gören iş yerlerinin zarar tespit çalışmaları sürüyor.

İlçede 78 gün aradan sonra vatandaşların geri dönüşü sürerken, esnaf da iş yerlerini hizmete açmak için hazırlık yapıyor. Yasak süresince teröristlerin büyük zarar verdiği ilçede hasar tespit çalışmaları da devam ediyor.

Vergi Dairesi tarafından oluşturulan ve içinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesinin bulunduğu Zarar Tespit Komisyonu, Cengiz Topel Caddesi üzerindeki zarar gören iş yerlerinde hasar tespiti yaptı.

İş yeri sahipleriyle görüşen komisyon üyeleri, tespiti yapılan zararı rapor haline getirdi.

Çalışmalara eşlik eden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, yaptığı açıklamada, yasak boyunca ilçe esnafının büyük zarar gördüğünü söyledi.

Kurulan zarar tespit komisyonunun iş yerlerindeki zararı tespit etmek için çalışmalara başladığını ifade eden Özdemir, "Komisyon olarak bu tespitleri yerinde yapıyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımızdan acil isteğimiz, Yüksekova'nın yaralarının bir an önce sarılmasıdır. Esnaf ve tüccarlarımızın hayata yeniden adapte olmaları için kredi verilmesi elzemdir. Esnaflar ve tüccarlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadır." dedi.

Yüksekova’da sokağa çıkma yasağından önce de esnafın sıkıntı yaşadığını anımsatan Özdemir, şunları söyledi:

"Bölgede yaşanan sıkıntılar belliydi. Ayda bazen 5 gün hatta daha fazla sürede kepenkler kapalı oluyordu. Yüksekova’da bir huzur ortamı yoktu. Esnaf ve tüccarımızın rahat ticaret yapacağı zemin yoktu. Bu konuda çok mağduriyet yaşadık. Yüksekova’da mağduriyet yaşayan vatandaşlara yerinde ve zamanında hizmet verilmesi için Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde her mahallede bir kriz masası kuruldu. Vatandaşlarımız bir yerde yığılmıyor. Kolaylıklar sağlanıyor. Sabırlı olursak tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz."

Yorumlar