Yüksekova'da gazi ve şehit yakınları iftarda buluştu

- Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Yüksekova'daki gazi ve şehit yakınlarını iftar programında bir araya getirdi - Kaymakam Çenet: "Onlarla bir araya gelerek iftarımızı açmayı istedik. Sağ olsunlar onlar da davetimize icabet ettiler. İnşallah biz ellerinden tutacağız, bu yavrularımızı da okutacağız"

Google Haberlere Abone ol
Yüksekova'da gazi ve şehit yakınları iftarda buluştu

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gazi ve şehit yakınları için iftar programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ilçedeki bir restoranda verilen iftara, ilçede terör örgütü PKK ile yürütülen mücadelede şehit düşen korucuların yakınlarıyla gaziler katıldı.

Programda masaları dolaşarak şehit aileleriyle sohbet eden Kaymakam İbrahim Çenet, terör örgütünün yetim bıraktığı çocuklarla yakından ilgilendi.

Çenet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman şehit yakınları, gaziler, engelliler, yetim kalan çocuklar ve yardıma muhtaç ailelerin yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Şehit yakınları ve yetim kalan çocukların kendilerine emanet olduğunu kaydeden Çenet, "Onlarla bir araya gelerek iftarımızı açmak istedik. Sağ olsunlar onlar da davetimize icabet ettiler. İnşallah biz ellerinden tutacağız. Bu yavrularımızı da okutacağız. Ben de yetimim. Benim babam öldüğünde ben 5 yaşındaydım. Şimdi onlar da çalışıp didinip, okuyup bizim geldiğimiz yerlere gelecek. Biz de onlara her türlü desteği vereceğiz." diye konuştu.

İlçede terör örgütüne yönelik operasyonların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 22 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Çenet, "Ekiplerimiz hane hane gezerek ailelerin ihtiyaç tespitlerini yapıyor. Paydaş kurumlara ve bizlere bilgi verip, bize yol gösterici çalışmalar yürütüyor. İnşallah bu birlikteliğimiz daha da pekişecek." ifadesini kullandı.

Yorumlar