Yüksek yargı ile ilgili yeni düzenleme protesto edildi

ANKARA (AA) - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Yargıçlar Sendikası üyesi hakim ve avukatlardan oluşan bir grup, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Yüksek yargı ile ilgili yeni düzenleme protesto edildi

ANKARA (AA) - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ve Yargıçlar Sendikası üyesi hakim ve avukatlardan oluşan bir grup, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görevini sona erdirecek yüksek yargı ile ilgili yeni düzenlemeyi protesto etti.

Yargıtay ana giriş kapısı önünde toplanan ve aralarında CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in de bulunduğu grup adına basın açıklamasını, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ okudu.

Karadağ, Anayasa uyarınca yargıçların, mahkemelerin kapatılması veya kadrosuzluk nedeniyle azledilemeyeceklerini ve görevlerine son verilemeyeceğini savunarak, iktidarın, hakimlerin yüksek mahkeme üyeliği görevini bu yasa ile sona erdirmek istediğini iddia etti.

Yasanın Adalet Bakanlığınca hazırlanmasının, yasama ve yürütme gücünün aynı elde toplandığının kanıtı olduğunu öne süren Karadağ, "Yüksek yargıçların yasa ile azli, sadece azledilenleri ilgilendiren bir özlük meselesi değildir. Danıştay ve Yargıtay üyelerinin azli ile başlayan bu süreç, yargının bağımsızlığı ve güvenliği açısından tehlike oluşturmaktadır" diye konuştu.


Yorumlar