YTÜ'lü öğrenciler Hollanda'dan kupayla döndü

- Rüzgar enerjili araçların mücadele ettiği "Racing Aeolus" yarışlarına katılan öğrenciler, 4'üncülük kupasını kazandı

Google Haberlere Abone ol
YTÜ'lü öğrenciler Hollanda'dan kupayla döndü

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Hollanda'da düzenlenen ve rüzgar enerjili araçların mücadele ettiği yarışlardan kupayla döndü.

YTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, YTÜ Rüzgar Enerjisi Kulübü, tasarımını yaptığı rüzgar enerjisi ile çalışan arabayla Den Helder kentinde düzenlenen "Racing Aeolus" adlı yarışmaya katıldı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen yarışmada, profesyonel mühendislik desteği olmadan kendi imkanlarıyla yer alan öğrenciler, Kanada, Almanya, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerin önemli üniversitelerinden takımların katıldığı yüksek bütçeli rakiplerini eleyerek 4'üncülük kupasını kaldırdı.

YTÜ'lü öğrenciler, tamamı kendi tasarımları olan Pardus16 isimli araçlarıyla dünyanın önemli üniversitelerinden yüksek bütçeli çok sayıda aracı geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.

Rüzgar Enerji Kulübü, Hollanda'dan döner dönmez bir yıl sonra yapılacak yarışlar için yeni araçlarını hazırlamaya başladı.

Ekip, Racing Aeolus 2017 için hedefini ise daha yüksek enerji verimliliği ve daha yüksek skorlar elde etmek olarak belirledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YTÜ Rüzgar Enerjisi Kulübü Başkanı Makine Fakültesi öğrencisi Ali Torun, Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak 4'üncülük kupası kazanmanın gurur verici olduğunu belirtti.

Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjinin dünyanın geleceği için önemli olduğunu ifade eden Torun, Racing Aeolus yarışlarının bu gerçeğe dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yorumlar