YTÜ'den sosyal medyadaki görüntülere ilişkin açıklama

- Yıldız Teknik Üniversitesi: - "İlk incelemede söz konusu olaya konu olan kişinin üniversitemiz personeli değil, üniversitemize taşımacılık hizmeti veren firmanın çalışanı olduğu anlaşılmıştır. Üniversite yönetimi olarak ilgili firma ile yaptığımız ivedi görüşme neticesinde, söz konusu personelinin iş akdinin feshedilmesi sağlanmıştır" - "YTÜ ailesi olarak, hukuk ve toplumsal ahlak çerçevesinde olayı şiddetle kınıyor ve her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuzu belirtiyor ve yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm öğrencilerimiz ve Türk halkından özür diliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
YTÜ'den sosyal medyadaki görüntülere ilişkin açıklama

İSTANBUL (AA) - Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), gün içinde sosyal medyada "YTÜ'de servis şoförü rezaleti" başlığıyla yer alan görüntüye ilişkin, "İlk incelemede söz konusu olaya konu olan kişinin üniversitemiz personeli değil, üniversitemize taşımacılık hizmeti veren firmanın çalışanı olduğu anlaşılmıştır. Üniversite yönetimi olarak ilgili firma ile yaptığımız ivedi görüşme neticesinde, söz konusu personelinin iş akdinin feshedilmesi sağlanmıştır." açıklamasında bulundu.

YTÜ, bugün önce sosyal medyada ardından da bazı internet haber sitelerinde yer alan haber ve video görüntüsü üzerine açıklama yaptı.

Söz konusu olayın hukuki, ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez olduğunun öğrenciler, aileleri ve tüm kamuoyu tarafından bilinmesi istenen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan ilk incelemede söz konusu olaya konu olan kişinin üniversitemiz personeli değil, üniversitemize taşımacılık hizmeti veren firmanın çalışanı olduğu anlaşılmıştır. Üniversite yönetimi olarak ilgili firma ile yaptığımız ivedi görüşme neticesinde, söz konusu personelinin iş akdinin feshedilmesi sağlanmıştır. YTÜ ailesi olarak, hukuk ve toplumsal ahlak çerçevesinde olayı şiddetle kınıyor ve her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuzu belirtiyor ve yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm öğrencilerimiz ve Türk halkından özür diliyoruz. Üniversite yönetimi olarak benzeri olayların yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını önemle vurgulamak isteriz."

Yorumlar