YTB'nin desteğiyle Almanya'da 432 öğretmene eğitim verildi

- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının katkılarıyla Almanya'da 432 öğretmene kültürel bilgi yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verildi

Google Haberlere Abone ol
YTB'nin desteğiyle Almanya'da 432 öğretmene eğitim verildi

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB), Almanya'daki Uluslararası Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesine verdiği destekle Türk öğrencilerin ağırlıklı olarak bulunduğu şehirlerde çalışan 432 öğretmene kültürel bilgi yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verildi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun desteğiyle Bahçeşehir Üniversitesi'nin Almanya'daki Uluslararası Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, ülkede 432 öğretmene kültürel bilgi yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verdi, 500 öğretmene de Türkçe ve Almanca ders malzemeleri dağıttı.

BAU Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Berlin İslam Eserleri Müzesinin Almanya'da 75 öğretmen ve 250 öğrencinin katılımıyla yaptığı ihtiyaç analizi ve değerlendirme çalışmasının sonucunda, Türk çocuklara eğitim veren öğretmenlerin, öğrencilere kendi kültürleri ve farklı kültürler hakkında kişisel ön yargılar ve bilgi eksikliği nedeniyle hatalı bilgiler aktardığı tespit edildi.

Ayrıca öğrencilere Türk-İslam kültürünü, sanat eserlerini anlatacakları Türkçe malzemenin bulunmadığının belirlendiği çalışmada, müfredata göre tarih, kültür ve etik dersleri kapsamında anlatılması gereken Osmanlı devleti ile ilgili konuların, bilgi ve malzeme yetersizliği nedeniyle öğretmenler tarafından anlatılmadığı ortaya koyuldu.

Çalışmayla ayrıca öğretmenlerin, Avrupa'da İslamofobi ve İslam kültürüne karşı düşmanlığın artmasıyla ön yargıları ve kutuplaşmaları azaltacak bilgi ve yeterliliğe sahip olmadıkları anlaşıldı.

Bunun sonucunda, YTB'nin desteğiyle hayata geçirilen "Kültürlerarası Anlayışı Geliştirme ve Diyalog Günleri" projesi kapsamında Türk asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Berlin, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart ve Karlsruhe şehirlerinde 432 öğretmene kültürel bilgi ve yeterliliklerini artırıcı meslek içi eğitim verildi.

Proje çerçevesinde 500 öğretmene de Türkçe ve Almanca ders malzemelerinin, akademisyen ve uzmanların kısa makalelerinin yer aldığı "Eğitim ve Kültürlerarası Diyalog" başlıklı Türkçe ve Almanca kılavuz kitapçıkları dağıtıldı.


Yorumlar