YTB'den Güneydoğu Asyalı gazetecilere FETÖ uyarısı

- Güneydoğu Asyalı basın heyetine FETÖ hakkında uyarılarda bulunan YTB Başkanı Bülbül, terör örgütünün okullarının bulunduğu ülkelerin tehdit altında olduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
YTB'den Güneydoğu Asyalı gazetecilere FETÖ uyarısı

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, YTB'yi ziyaret eden Güneydoğu Asya ülkeleri basın heyetini, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında bilgilendirdi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık" programı kapsamında YTB'yi ziyaret eden Güneydoğu Asya ülkeleri basın heyeti, Başkan Bülbül ile bir araya geldi.

Görüşmede YTB'nin faaliyetlerini anlatan Kudret Bülbül, Güneydoğu Asyalı gazetecileri FETÖ hakkında bilgilendirdi.

Heyette, Malezya, Endonezya, Vietnam ve Kamboçya'dan 14 basın mensubu yer aldı.

- FETÖ'nün okullarının bulunduğu ülkeler tehdit altında

Güneydoğu Asya basın heyetine Fetullahçı Terör Örgütü hakkında uyarılarda bulunan Bülbül, örgütün okullarının bulunduğu ülkelerin tehdit altında olduğuna dikkati çekti.

Örgütün en büyük özelliğinin "şeffaf olmaması" olduğunun altını çizen Kudret Bülbül, FETÖ'nün "masum kavramları kullanarak kendi sapkın inancını hakim kılmak için her şeyi mubah gören bir yapı" olduğunu vurguladı.

FETÖ'nün, faaliyet gösterdiği ülkeleri ele geçirmek için açtığı okulları araç olarak kullandığını dile getiren Bülbül, ülkelerdeki en zeki ve gelecek vadeden çocukları seçtiğini ve mezun ettikten sonra devletin stratejik kurumlarına yerleştirdiğini söyledi.

Darbe girişimiyle birlikte Türkiye'de FETÖ'ye karşı bir farkındalık oluştuğunu ifade eden YTB Başkanı Bülbül, örgütün artık diğer ülkeler için de büyük bir tehdit oluşturduğunu, dünya kamuoyunun bilinçlendirilmesi adına Türkiye'nin tecrübelerini paylaştıklarını kaydetti.

Yorumlar