Yozgat'ta şehitler için hatim programı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için hatim programı düzenlendi. Yozgat Valiliği ve Bozok...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat'ta şehitler için hatim programı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanlar için hatim programı düzenlendi.

Yozgat Valiliği ve Bozok İslami Araştırma Derneğince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen hatim programında, eski dünya Kur'an-ı Kerim okuma şampiyonu Naim Katmer tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Daha sonra hafız Mehmet Eren, şehitler için dua etti.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, vatanın bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceklerini söyledi. Ülkenin kolay kazanılmadığını ifade eden Yurtnaç, şöyle konuştu:

"Ölümü öldürerek, ölüme güle oynaya giden şehitlerimize selam olsun. Şehitlerimizin neden şehit olduklarını, gazilerimizin neden gazi olduklarını, bu hainlerin neden ülkemize saldırdıklarını artık daha iyi anlıyoruz. İstikrarla giden bir ülke, ümmetin lideri olmaya doğru giden bir ülke, tüm bunların içinde devletine, milletine, demokrasisine sahip çıkan bir millet. Bunun karşısında ülkelerin korktuğu bir ortam. Birbirimize kenetlenmeyi unutmuştuk. Her şerde bir hayır vardır. Bu şerden de bir hayır çıktı ve ülkemizde yaşayan her kesim kucaklaştı, birleşti ve bütün oldu."

Program sonrasında valilik tarafından programlara katılan vatandaşlara etli pilav ikramında bulunuldu.

Hatim programına, Vali Yurtnaç'ın yanı sıra Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yorumlar