Yozgatlılar 2050'ye kadar susuz kalmayacak

- DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat İçme Suyu Projesi kapsamında yapımı tamamlanan tesis sayesinde, kentte yaşayanlar 2050 yılına kadar su sıkıntısı çekmeyecek - Bakan Eroğlu: - "DSİ tarafından 2003'ten bugüne kadar Yozgat'a 840 milyon liraya yakın yatırım yapıldı. Bundan sonra da Yozgat için su yatırımlarında cimri olmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Yozgatlılar 2050'ye kadar susuz kalmayacak

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Yozgat İçme Suyu Projesi kapsamında yapımı tamamlanan tesis sayesinde, kentte 2050 yılına kadar su sıkıntısı yaşanmayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yerköy ilçesi Yozgat Organize Sanayi Bölgesi ile Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesindeki 287 bin 148 kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını 2050'ye kadar giderecek Musabeyli Projesi İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi tamamlandı.

Musabeyli Cemil Çiçek Barajı'ndan temin edilen su, gerekli analizlerin ardından Yozgatlıların kullanımına sunuldu.

Projeyle bölgede yaşayan vatandaşlara, yıllık 17,5 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin, Yozgat Belediyesinin talebi üzerine kente verilecek su numunelerinin gerekli analizlerinin yapıldığını belirtti.

Olumlu sonuçlar alınması sonrasında arıtma tesisinden DSİ, TOKİ ve Yerköy depolarına su verildiğini kaydeden Eroğlu, Yozgatlılara memba kalitesinde içme suyu temin edildiğini bildirdi.

Sadece DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2003'ten bugüne kadar Yozgat'a 840 milyon liraya yakın yatırım yapıldığını vurgulayan Eroğlu, "Bundan sonra da Yozgat için su yatırımlarında cimri olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar