"Yolcudan fazla para talep edildiği iddiasının takipçisiyiz"

- Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından "taksilerin yolculardan fazla para talep ettiği" iddiaları, meslek örgütü tarafından sıkı takibe alındı - İTEO Başkanı Uğur: - "Konunun takipçisiyiz. Şu ana kadar bu yönde bir şikayet oda olarak almadık. Belediyeye ya da Valiliğe yapılmıştır diye araştırdık, oralara da yapılmamış" - "Bize gelen telefonlar sadece teşekkür telefonları. Arkadaşlarımızın hastanelere yetiştirdikleri yaralıların yakınları bizi arıyorlar. Ağlayarak bize teşekkür ediyorlar. Bu durum bizim tesellimiz ve gururumuz oldu" - "Bu söylentileri, yıllardan beri ekmeğimizi çalan korsan oluşumlar yayıyor"

Google Haberlere Abone ol
"Yolcudan fazla para talep edildiği iddiasının takipçisiyiz"

İSTANBUL (AA) - MEHMET ALİ DERDİYOK - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından "taksilerin yolculardan fazla para talep ettiği" yönündeki iddialar, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor.

Havalimanında yaşanan terör saldırısından sonra "taksicilerin vatandaşlardan kişi başına 200 lira istediği" iddiaları sosyal medya üzerinden hızla yayıldı.

İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suçlamanın çirkin ve affedilemez olduğunu söyledi.

Bu iddiayı ilk olarak bir gazetecinin ortaya attığını tespit ettiklerini belirten Uğur, "Konunun takipçisiyiz. Şu ana kadar bu yönde bir şikayet oda olarak almadık. Belediyeye ya da Valiliğe yapılmıştır diye araştırdık, oralara da yapılmamış. Yani ortaya bir söylenti atılmış ve hızla yayılmış. Ancak ortada ne bir şikayet ne de bir delil var. Gazetecinin iddiasından sonra gerçekliği olmayan ve hakikaten incitici bir suçlama hızla yayılıyor." diye konuştu.

Olayı iki günden beri araştırdıklarını dile getiren Uğur, ancak esnaf arkadaşlarının suçlanabileceği hiçbir şeye rastlamadıklarını aktardı.

Uğur, araştırmaları sonucunda taksicilere yönelik hep iyi şeyler duyduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bakın, bizim arkadaşlarımız ambulanslar gelene kadar, götürebildikleri kadar yaralıyı hastaneye taşımışlardır. Hatta birçok sivilin, aracında kan lekesi olur diye almadığı yaralıları taksiciler aracına almıştır. Biz bunları öğrendik. Kolu, bacağı, vücudu parçalanmış insanları hiç düşünmeden aracına alan esnafımız, böyle bir durumda insanlardan fazla para almayı nasıl düşünebilir? O gün yaralı taşıyan arkadaşlarımızın araçları kan içerisinde. Arkadaşlarımız bin lira verse araçlarını temizleyemez, 200 liranın peşine mi düşecek? Biz iki gündür bekliyoruz ki bize bir şikayet gelsin. Fakat bize gelen telefonlar sadece teşekkür telefonları. Arkadaşlarımızın hastanelere yetiştirdikleri yaralıların yakınları bizi arıyorlar. Ağlayarak bize teşekkür ediyorlar. Bu durum bizim tesellimiz ve gururumuz oldu."

- "Taksicileri, korsan karalıyor"

Olay sırasında taksicilerin çektiği görüntülerin bulunduğunu ifade eden Uğur, bu görüntülerde de arkadaşlarının nasıl fedakarca davrandığının görüldüğünü anlattı.

Uğur, bu görüntülerin hiç gündeme getirilmemesini anlamı bulduğunu kaydederek, bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Bu tür söylentilerin kimlerin işine geldiğini bildiklerini ifade eden Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu söylentileri, yıllardan beri ekmeğimizi çalan korsan oluşumlar yayıyor. Kendilerine bir meşruiyet alanı kazandırmak isteyen korsan oluşumlar, hem ekmeğimizi hem de itibarımızı çalıyor. Bunları daha önce de yaşadık. Her büyük olayda bu tür söylentiler bu tür kişilerce ortaya atılıyor. Bu korsan oluşumlar, 'Efendim işte taksicilerden çok şikayet var, bunlar da çıksın' algısını yaratmaya çalışıyor. Bu olayda da gördük, özellikle korsan taşımacılığın babası Uber'in trolleri, sosyal medya üzerinden sürekli taksicileri karaladı. Ancak boşuna uğraşıyorlar. Şikayetler yasa dışılığı meşrulaştırmaz. Çak şaşkınız. Olayda 3 arkadaşımızı kaybettik, 9 arkadaşımız da yaralı. Olayın mağduru bizken, bir anda suçlu duruma düşürüldük. Bunu kabullenmek gerçekten mümkün değil. Bunlar mutlaka ortaya çıkacak ve biz de gereğini yapacağız. Arkadaşlarımız da bizi arayıp, 'Başkanım, eğer böyle bir olay varsa kesinlikle ayıklayın, bizi karalamalarına izin vermeyin' diye sevindirici tavsiyelerde bulunuyorlar."

İTEO olarak vatandaşlardan gelen her türlü şikayeti değerlendirdiklerini söyleyen Uğur, günde 1 milyon 600 bin yolcu taşıyan taksicilerin töhmet altında bırakılmasını da kabul etmediklerini vurguladı.

Yorumlar