Bu sabah 3 yolcu otobüsü devrildi, ölü ve yaralılar var

Bu sabah Türkiye genelinde ilk belirlemelere göre en az 3 yolcu otobüsü devrildi. Muş'tan Ankara yönüne sefer yapan yolcu otobüsü Bingöl yakınlarında devrildi. Otobüste bulunan yolculardan çok sayıda ölü ve yaralı var. Yaralıların Solhan ve Muş devlet hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi. Sivas ve Konya'da da iki yolcu otobüsü şarampole devrildi.

Google Haberlere Abone ol
Bu sabah 3 yolcu otobüsü devrildi, ölü ve yaralılar var

Sonhaberler | Haber Merkezi

Muş-Bingöl arasında meydana gelen yolcu otobüsü kazasında çok sayıda kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Yoğun kar yağışının hakim olduğu güzergahta meydana gelen kazada otobüsü uçurumdan aşağı yuvarlandı. Kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Olay yerinden ilk görüntüler:

Olayın tam olarak neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor.

SİVAS'TA DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde cenazeye gidenleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 16 kişi yaralandı.

Bir yakınlarının Ağrı'daki cenazesine katılmak üzere İstanbul'dan yola çıkanları taşıyan Özdemir İsmiçoğlu (49) yönetimindeki 34 UU 4782  plakalı otobüs, D-100 karayolunun Koyulhisar ilçesi Yemişli mevkisinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada sürücü ile otobüste bulunan Kerem (33), Sefer (44), Ayşe (22), Ummugülsüm (20), Mehmet Hanife (46), Adile (36), Kıymet (74), Murat (22), Gülten (42) ve Musa Demir (5) ile Tahsin Engiz (44), Hediye Yiğit (47), Bediha Engiz (58), Sadık Aydoğmuş (36) ve Allahverdi Yiğit (55) yaralandı. 

Ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Sadık Aydoğmuş, daha sonra Sivas'a sevk edildi. 

Öte yandan yaralıları taşıyan bir ambulans ile tır kaza bölgesinde çarpıştı. Kazada ambulansta hasar oluşurken, içerisindeki yaralılar ise bölgeye sevk edilen başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

KONYA'DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Konya'da yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 38 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Bedih Üzmelih idaresindeki 31 GZ 369 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışının etkili olduğu Konya-Afyonkarahisar karayolunun 30. kilometresinde şarampole devrildi.

Kazada otobüste bulunan 38 kişi yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerince, kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan 7'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

MALATYA'DA YOLCU OTOBÜSLERİ YOLDA KALDI

Malatya'nın Darende ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Kayseri istikametinde yol trafiğe kapandı. Malatya-Kayseri karayolunun Gümüşlüdere mevkisinde kar yağışına yakalanan bazı tır ve yolcu otobüsleri, kaygan zemin dolasıyla yolda kaldı.

Yorumlar