YÖK'ten STS kararı

- Yükseköğretim Kurulu: - "Denklik Komisyonunca hakkında Seviye Tespit Sınavı kararı alınmamış kişilerin de sınavlara katılabilmelerine ve diploma denklik başvuruları STS kararıyla sonuçlandığı takdirde, sonuçların geçerli olmasına karar verilmiştir"

Google Haberlere Abone ol
YÖK'ten STS kararı

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Denklik Komisyonunca hakkında Seviye Tespit Sınavı (STS) kararı alınmamış kişilerin de sınavlara katılabileceğini bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Denklik Komisyonu tarafından diploma denklik başvurusunda bulunan adaylar hakkında ret, lisans tamamlama, denklik ve STS kararları alınabiliyor.

STS yılda bir kez Anadolu Üniversitesince mühendislik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, Türk dili ve edebiyatı, yılda iki kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince tıp doktorluğu, yabancı dil, diş hekimliği, öğretmenlik meslek bilgisi alanlarında yapılıyor.

Bu kapsamda, YÖK Denklik Komisyonunca, hakkında STS kararı alınmamış kişilerin de mevcut sınavlara katılabilmelerine karar verildi. Bu kişilerin diploma denklik başvuruları STS kararıyla sonuçlandığı takdirde, Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının geçerli olması kararlaştırıldı.

Yorumlar