Yıldız'ın iptal edilen konferansı hakkında suç duyurusu

- Nureddin Yıldız'ın Sinop'ta iptal edilen konferansı hakkında Sosyal Doku Ankara Gönüllüleri Platformu suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Yıldız'ın iptal edilen konferansı hakkında suç duyurusu

ANKARA (AA) - Sosyal Doku Ankara Gönüllüleri Platformu, Nurettin Yıldız'ın Sinop'ta iptal edilen konferansıyla ilgili, "güvenlik gerekçesiyle konferansın yapılmasına engel olan bazı kamu görevlileri" ve "yasa dışı gösterilerle konferansın yapılmasına engel oldukları iddia edilen bazı kişiler" hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini veren grup adına çıkışta, Ömer Faruk Kuran bir açıklama yaptı. Kuran, Yıldız'ın kendisini Müslümanların hizmetine vakfettiğini, yürütülen iftira kampanyalarının da tek bir kaynaktan beslendiğini ileri sürdü.

Kuran, şunları kaydetti:

"Nurettin Yıldız Hocamız şahsında, dinimize yapılacak her türlü saldırılara karşı hukuk çerçevesinde mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Nurettin Yıldız Hocamız tarafından davet üzerine verilmesi planlanan ve tüm izinleri alınmış olan konferansların, güvenlik sağlanamayacağı gerekçesiyle iptal edilmiş olması da tam bir garabettir. Konferansları iptal eden ve güvenliği sağlayamayan ilgili kişilerin adalet önünde hesap vermeleri için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk."

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan da insanların kendi inanç ve değerlerini tam olarak yaşayamadığını savunarak, "Zulüm var oldukça biz de burada olacağız. Amaçladığımız hakkı alıncaya kadar gayret edeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasına çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Yorumlar