Yıldırım'dan Medvedev'e tebrik telefonu

- Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Medvedev ile telefonda görüşerek, Rusya'da 18 Eylül'de yapılan seçimlerde partisinin elde ettiği başarıdan dolayı kutladı

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım'dan Medvedev'e tebrik telefonu

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakan Dimitri Medvedev'i, Rusya'da 18 Eylül'de yapılan parlamento seçimlerde genel başkanı olduğu partinin elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Medvedev'i telefonla arayarak, Rusya'da 18 Eylül'de gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde genel başkanı olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin oyların yüzde 55'ini kazanarak elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.

Yıldırım'ın, görüşmede Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü karşısında Rusya'nın sergilediği dayanışmanın hükümet ve halk tarafından takdirle karşılandığını ifade etti.

Kendisini kutlayan Yıldırım'a teşekkür eden Medvedev de son dönemde iki ülke ilişkilerini normalleştirme ve daha da ilerletme konusunda karşılıklı olarak atılan adımların sürdürülmesine önem verdiklerini vurguladı.

Yıldırım ve Medvedev, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra başta Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel konularda da Türkiye ve Rusya arasındaki diyaloğu ve üst düzey siyasi temasları artırarak sürdürme konusunda mutabık kaldı.

Yorumlar