Yıldırım, Türk Hava Kuvvetlerinin 105. yaşını kutladı

- Başbakan Yıldırım: - "Hava Kuvvetlerimiz, sahip olduğu geniş hareket kabiliyeti, hassas vuruş gücü, modern ve gelişmiş donanımıyla milli savunmamızın imkan ve kabiliyetlerine hayati katkılar sağlamaktadır. Bir yandan ülke semalarını başarıyla koruyup, diğer yandan dünyanın çeşitli bölgelerinde barış için faaliyetlerini sürdürürken, milletimizin gurur kaynağı olmaktadır"

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım, Türk Hava Kuvvetlerinin 105. yaşını kutladı

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Türk Hava Kuvvetlerinin 105. yaşını kutlayarak, "Hava Kuvvetlerimiz, sahip olduğu geniş hareket kabiliyeti, hassas vuruş gücü, modern ve gelişmiş donanımıyla milli savunmamızın imkan ve kabiliyetlerine hayati katkılar sağlamaktadır. Bir yandan ülke semalarını başarıyla koruyup, diğer yandan dünyanın çeşitli bölgelerinde barış için faaliyetlerini sürdürürken, milletimizin gurur kaynağı olmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Hava Kuvvetlerinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ana unsurlarından biri olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Hava Kuvvetlerimiz, sahip olduğu geniş hareket kabiliyeti, hassas vuruş gücü, modern ve gelişmiş donanımıyla milli savunmamızın imkan ve kabiliyetlerine hayati katkılar sağlamaktadır. Bir yandan ülke semalarını başarıyla koruyup, diğer yandan, dünyanın çeşitli bölgelerinde barış için faaliyetlerini sürdürürken, milletimizin gurur kaynağı olmaktadır. Havacılığa ayrı bir önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu alandaki çalışmaları büyük bir ilgiyle izlemiş, gençlerimizi yürekten desteklemiştir."

Atatürk’ün izinde Hava Kuvvetlerinin çalışmalarını, bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıma hususunda aynı kararlılık ve hassasiyeti taşıdıklarını vurgulayan Yıldırım, "Bu vesileyle Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın tüm değerli mensuplarına sevgi ve muhabbetlerimi sunuyor, üstlendikleri zor ve önemli görevleri yerine getirirken hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar