Yıldırım MKYK üyeleriyle iftarda bir araya geldi

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (2) - "Medeniyet büyük büyük laflar etmekle olmuyor, medeniyet vatandaşın ihtiyacı olan, özlem duyduğu hizmetleri yapmak, vatandaşı muhannete muhtaç etmemek" - "14 yılda yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın bir ispatıdır, bir teminatıdır. Şimdi artık meyveyi toplama zamanı geldi" - "Vefa liderinizi alaşağı etmeye kalktıkları zaman onun etrafında milyonların kenetlenmesidir. Yoksa vefa sadece bir bozacının adı değildir"

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım MKYK üyeleriyle iftarda bir araya geldi

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Medeniyet büyük büyük laflar etmekle olmuyor, medeniyet vatandaşın ihtiyacı olan, özlem duyduğu hizmetleri yapmak, vatandaşı muhannete muhtaç etmemek." dedi.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle iftarda bir araya geldi.

İftar sonrasında konuşan Yıldırım, Türkiye'nin büyük bedel ödediğini, terörle mücadelede ciddi bir merhale kat ettiklerini, ilçelerdeki işgalleri sona erdirdiklerini, vatandaşları rahatlattıklarını anlattı.

Ramazan ayının başından beri bölgeye gittiklerini, milletin nefes aldığını dile getiren Yıldırım, "Allah razı olsun, tehditten, baskıdan, ölüm korkusundan kurtardınız bizi.' diyorlar. Ama bununla bitmeyecek, Kürt kardeşlerim, bölgedeki vatandaşlarım çok rahat olsun, bundan sonra ortaya koyacağımız hükümet olarak projelerle, yeni hedeflerle artık bir daha terörün ne bölgede ne Türkiye'de gündeme gelmemesini sağlayacağız. Hükümetimizde bu kararlılık vardır, bu dirayet vardır, bunun adımını da atıyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin, bulunduğu bölge itibarıyla sadece kendi halkının, 79 milyonun meselesini takip etmek, çözüme kavuşturmak gibi sorumluluğunun yanında aynı zamanda Akdeniz'i, Karadeniz'i çevreleyen, aynı coğrafyayı paylaştıkları 1,5 milyar insanın geleceğiyle yakından ilgili olduğunu ve bunun bilincinde hareket ettiklerini, komşularıyla ilişkilerini de tamir etmek ve geliştirmek için de her türlü gayreti gösterdiklerini ifade etti.

- "14 yılda yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın bir ispatıdır"

AK Parti saflarında millete hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu belirten Yıldırım, "Onun için daha yeni bir heyecanla kutlu yürüyüşe başladık. 14 yılda yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın bir ispatıdır, bir teminatıdır. Şimdi artık meyveyi toplama zamanı geldi." dedi.

Yıldırım, 30 Haziran'da dünyanın dördüncü büyük köprüsünü açacaklarını anımsatarak, "50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan bir projedir, beş sefer ihale edildi, her seferinde de maalesef hayalden gerçeğe dönüşemedi. Şimdi kısa bir sürede, 3 yıl gibi kısa bir sürede, Körfez'i bir yakadan öbür yakaya bağlayan, 4 bin metreye ulaşan toplam boyuyla dünyanın dördüncü büyük köprüsünü açıyoruz. Bu ne için yapılıyor? Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için yapılıyor. Yoksa feribot kuyruğunda bir saat, iki saat bekle, olmadı İzmit Körfezi'ni dolaş, en az iki saat daha çok yakıt yakacaksınız, daha çok zaman kaybedeceksiniz, daha çok psikolojiniz bozulacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Medeniyet bu. Medeniyet büyük büyük laflar etmekle olmuyor, medeniyet vatandaşın ihtiyacı olan, özlem duyduğu hizmetleri yapmak, vatandaşı muhannete muhtaç etmemek." ifadesini kullanan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Eskiden bizim vatandaşımız yurt dışına gidiyordu, oradaki gördüklerine imrenip, 'Benim memleketimde bunlar niye yok, ne zaman olacak?' diye hep hayıflanıyordu, hepimiz hayıflanıyorduk. Ama şimdi Allah'a şükür dışarıdan gelenler, yabancılar, 'Türkiye'de hızlı tren var bizde niye yok?' diye hayıflanıyor. 'Türkiye'nin yolları ne güzel, keşke bizimkiler de aynı olsa' diye hayıflanıyor. 'Türkiye'de sağlık sistemi Amerika'da bile yok, bunu nasıl başardı?' diye hayıflanıyorlar. Allah'a şükür inanırsanız başarırsınız. İnandık, milletimize güvendik, gece demedik, gündüz demedik çalıştık bugünlere geldik."

26 Ağustos'ta dünyanın en büyük asma köprüsü olan Yavuz Sultan Köprüsü'nün, 20 Aralık'ta 108 metre suyun altından geçecek olan dünyanın en derin tüneli olan Marmaray'ın kardeşini açacaklarına dikkati çeken Yıldırım, "Bunları Türkiye sessiz sedasız yaptı. Hem de bütçe kaynaklarından para kullanmadan yaptı." diye konuştu.

- "Vefa demek AK Parti demektir"

Gezi olaylarının dünyanın en büyük havalimanının yapılmasına karar verildiğinde ortaya çıktığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Gezi direnişçilerinin akılları sıra verdiği ültimatomu okudunuz. Ne diyor? 'Üçüncü havalimanını, üçüncü köprüyü, Körfez Geçişi'ni, Marmararay'ı yapmayın.' Ülkesini, milletini seven insanlar bunu söyleyebilir mi? Bunun açıkça bir tertip, komplo olduğu kısa sürede anlaşıldı ve Allah'a şükür millet vefasını gösterdi. Recep Tayyip Erdoğan çıktı, 'Ben size boyun eğmem. Benim arkamda millet var.' dedi. 1,5 milyon insan orada, İstanbul'da hemen bir araya geldi. Vefa bu, vefa liderinizi alaşağı etmeye kalktıkları zaman onun etrafında milyonların kenetlenmesidir. Yoksa vefa sadece bir bozacının adı değildir. Vefa kredi kartıyla taksit taksit ödenecek bir şey de değildir, vefa demek AK Parti demektir."

AK Parti ve ülkenin geleceği için çalışan üyelerine selam gönderen Yıldırım, kadın kollarının 4 milyon 200 bin, gençlik kollarının ise bir milyon 600 bin üyesi olduğunu hatırlatarak, AK Parti'ye gönül veren 22 milyonun oyuyla, 78 milyonun duasıyla partilerinin bugüne geldiğini dile getirdi.

Yıldırım, hedeflerinin Türkiye'ye hizmet etmek ve ülkenin örnek gösterilen ülkeler arasına girmesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Hazırlanan konuşma metninin uzun olduğunu belirten Yıldırım, "Arkadaşlara, biz ne kadar 'az laf çok iş' dediysek de onlar bildiklerini okuyorlar, onun için burada keselim yoksa hanım işareti gönderecek, en fazla o bozuluyor, uzun konuştuğumda." ifadelerini kullandı.

(Bitti)

Yorumlar